Radovan Đoković
Radovan Đoković

Malinin Borac deli lekcije, Sparsi zaleđeni na -34

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.10.19. | 20:15

Čačani produžiili pobednički niz u ABA 2 ligi

U hramu košarke kraj Morave u okviru trećeg kola ABA 2 lige, ekipa Borca je ugostila Sparse iz Sarajeva. Uloga favorita, koja je sa pravom dodeljena Čačanima, na kraju je ubedljivo opravdana. Sastav trenera Marinovića je uspeo da odbrani domaći parket pobedivši rezultatom 96:62. Na taj način je Borac, uz MZT, ostao na čelu regionalnog takmičenja. 

Što se tiče samog meča, u okršaj su ekipe ušle podjednako motivisane i borbene. Međutim, već nakon dva minuta igre Sparsi su zaigrali nešto bolje od rivala, pa su uspeli da povedu sa šest koševa. U tome im je dobrano pomagala košgeterska suša u koju je ušao domaći tim. Dobrih četiri minuta Borac nije uspevao da pogodi, a oseku koševa prekinuo je Čarapić pogotkom iz kontre. Ipak, u nastavku nije bilo mnogo bolje. Dobro je domaćin igrao u fazi odbrane, ali napad je predstavljao golem problem. Tek u završnici deonice Borac je dodao gas, pa je uspeo da priđe Sparsima na svega koš zaostatka.

Izabrane vesti

Drugu deonicu otvorio je Kočović pogotkom za tri, nagovestivši tako bolje šutersko veče u nastavku meča. Tako je i bilo. Odmah se na njega nadovezao  Alikadić, pa je Borac poveo sa šest poena (18:12), što je trenera Sparsa nateralo da zatraži minut odmora. Nakon dobrog šuta došla je još bolja odbrana, pa je igra domaćina delovala daleko impresivnije, na opšte zadovoljstvo publike u dvorani. Sve je išlo kao po loju što se tiče nastupa Borca u drugom kvartalu.

Čak je uspeo da posle trojke Gavrilovića povede dvocifrenom razlikom (26:16), koja je u nastavku dodatno rasla. Bilo je očito da su Čačani preuzeli stvari u svoje ruke. Dominaciju domaćina najbolje oslikava moćno zakucavanje Gavrilovića, a nakon sjajne asistencije Džounsa. Sve u svemu, tim Marka Marinovića je mnogo zadovoljniji otišao na veliki odmor.


BORAC ČAČAK - SPARS 96:62 (10:12; 34:15; 31:16; 21:19)

Čačak - Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000. Sudije: Radulović, Antonovski, Mihajlović.

BORAC: Alikadić 8, Popović, Šušić 7, Đoković 13, Krsmanović, Gavrilović 8, Majstorović 7, Kočović 15, Nerandžić 8, Džouns 8, Todorović 11, Čarapić 11.

SPARS: Strong 10, Klavžar 2, Huseinspahić 3, Vrabac 10, Jovanović 3, Ilić 2, Polutak 2, Memić, Kamenjaš 20, Buza 2, Đekić 3, Muratović 5.


Sjajnim zakucavanjem Majstorovića otpočelo je drugo poluvreme, čisto da se nastavi dobar posao domaćina započet u drugoj deonici. Nakon njega pogodio je Đoković, tako da je Borac polako povećavao prednost, koja je nakon 30 minuta igre iznosila maksimalnih +32 (75:43). Čačani su igrali mnogo bolje u oba smera i tu Sparsi nisu mogli mnogo da učine. Samo na momente Sarajlije su uspevale da urade nešto konkretno u napadu, tek toliko da pokažu da nisu nemi statisti na parketu. 

Poslednji deo utakmice Borac je igrao taman toliko da ne dozvoli neko iznenađenje. Ogromna razlika sticana tokom većeg dela susreta dala je priliku treneru Marinoviću da i ovog puta pruži priliku mladim igračima. Uprkos što je poslednju deonicu Borac igrao sa mlađim sastavom, to nije bitnije uticalo na rezultat, koji je do kraja ostao prilično ubedljiv. Takođe, prve minute u ovoj sezoni upisao je krilni igrač Borca Matija Popović, koji se oporavio od povrede.

Narednu utakmicu Borac igra protiv užičke Slobode u okviru KLS-a.

ABA 2 LIGA - 3. kolo

Utorak
MZT - Rogaška 74:54

Sreda
Borac - Spars 96:62
Helios - Novi Pazar 95:86
19.00: (1,35) Široki (16,0) Dinamik (3,50)
19.00: (1,25) Split (17,0) Lovćen (4,40)
19.00: (1,17) Sutjeska (20,0) Sloboda Tuzla (5,50)

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara