"Maljković"
"Maljković"

Maljković: Bez straha na Španiju

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.06.15. | 18:25

"To je ozbiljna ekipa koja radi 40 minuta, mnogo je brza i taktički potkovana. Mi treba da se adaptiramo na takvu igru, ali i na suđenje koje je takođe na jednom drugačijem nivou u odnosu na prvu fazu", rekla je Maljkovićeva

Maljković

Ženska košarkaška reprezentacije Srbije sutra u Ðeru igra meč drugog kola druge faze Evropskog prvenstva protiv selekcije Španije, aktuelnog prvaka Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Izabranice Marine Maljković pobedile su u četvrtak Slovačku sa 76:74 i nalaze se blizu plasmana u četvrtfinale, a da bi sigurno izborile mesto među osam najboljih timova na šampionatu potrebna im je još jedna pobeda.
"Španija je glavni predvodnik tvrde, inteligentne, agresivne moderne košarke, koja se danas igra na najvišem nivou. To je ozbiljna ekipa koja radi 40 minuta, mnogo je brza i taktički potkovana. Mi treba da se adaptiramo na takvu igru, ali i na suđenje koje je takođe na jednom drugačijem nivou u odnosu na prvu fazu", rekla je Maljkovićeva za sajt KSS.

Srbija trenutno deli drugo mesto na tabeli grupe F sa Rusijom sa dve pobede i jednim porazom, dok je Španija na čelu sa tri trijumfa.
"Srbija ako ispravi greške može daleko. Potrebna nam je igra kao protiv Slovačke. Sada smo u jednom ozbiljnijem svetu i moramo da se ponašamo u skladu s tim. Dobila sam timsku igru protiv Slovačke i želim da se tako i nastavi. Da i dalje igramo pametno u napadu i odbrani, da u svakoj utakmici odigramo 40 minuta maksimalno koncentrisani i foksuirani na to da smanjimo greške", kaže selektorka reprezentacije Srbije.

Utakmica između Srbije i Španije igra se sutra od 20.30 sati.

(FOTO: MN press)


tagovi

Marina MaljkovićKošarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara