Marina Maljković (Star Sport)
Marina Maljković (Star Sport)

Maljkovićeva upozorava: Sa ovakvom igrom nemamo šta da tražimo protiv Mađarica

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 23:46

Kaže selektorka Srbije uprkos pobedi nad Slovačkom sa 38 poena razlike

Autoritativnu pobedu izvojevale su košarkašice Srbije na drugom koraku grupne faze Eurobasketa. Ubacile su 90 poena Slovakinjama, dozvolile rivalkama svega 52. Raznovrsna igra, odlično raspoređeni poeni, ali ubedljiva pobeda nije impresionirala Marinu Maljković koja je ipak videla i određene mane u igri svojih izabranica. Štaviše, utisak je da je bila vrlo nezadovljna pojedinostima u igri.

Izabrane vesti

"Bilo je pozitivnih stvari, ali bilo je mnogo, mnogo greška, u odbrani i u napadu. To je nešto što mora da se ispravi već za narednu utakmicu. U subotu imamo trening u terminu utakmice protiv Mađarske. Moramo da se dogovorimo između sebe… I u napadu i u odbrani je bilo grešaka, i promašenih zicera i promašenih šuteva, i loše zagrađivanje. Baš je bilo dosta, dosta grešaka. To mora da se ispravi. I to je to. Tačka", rekla je Maljkovićeva.


Posle pobeda nad Turskom i Slovačkom, Srbiju u nedelju očekuje duel protiv Mađarica.

"Da bi se dobila ta utakmica, sve ovo definitivno mora da se ispravi. Mnogo jak, neugodan protivnik. Igraju veoma agresivno, veoma požrtvovano. To su igračice iz najjačih mađarskih klubova, a već smo pričali o njihovoj ligi. Ne postoji nijedna koja ne igra Evroligu, u najgorem slučaju je u Evrokupu, i to na vrlo ozbiljnom nivou. Stvarno zaslužuju svaki respekt. Igraju jako dobro. Okej, izgubile su sada od Turske u poslednjim sekundama, ali sve što su pokazale do sad je stvarno dobro. Sa ovom igrom kao protiv Slovačke, nemamo šta da tražimo", upozorava selektorka Srbije.

Ivana Raca bila je najefikasnija poenterka na meču sa 16 ubačenih poena.

"U svakoj utakmici neko drugi iskoči. To zavisi kako igra ide, sada sam to bila ja, neki drugi put neko drugi. Mi igramo timsku igru. To je najvažnije. Ušle smo fokusirane u utakmicu, slušale smo šta nam je Marina govorila. I to je to. Sutra imamo slobodan dan, imamo vremena da se pripremimo za Mađarsku. Kao i uvek, nadamo se najboljem, da grupu završimo sa tri pobede. Mađarska je dosta jaka, brza, sa velikim centrima. Videćemo… Slušaćemo šta Marina kaže", zaključila Raca.




tagovi

ženska košarkaženska košarkaška reprezentacija SrbijeMarina Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara