Tristan Vukčević (©Starsport)
Tristan Vukčević (©Starsport)

Malo je dugajlija s takvim šutom: Tristanova audicija za NBA počela s 21 poenom

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 10:06

Ohrabrujuće izdanje centra Partizan Mozzart Beta

Možda nije još sazreo za Evroligu, ali je audicija za NBA počela ograbrujuće za Tristana Vukčevića. Centar Partizan Mozzart Beta je bio najefikasniji igrač u pobedi “njegovog” Hajnsa nad timom Ričmana od 122:95, iako je na parketu proveo manje od 17 minuta.

Međutim, bilo je očigledno da je u ovoj konkurenciji dominantan. Za tih 16 minuta i 35 sekundi ubacio je 21 poen i demonstrirao sa ima šut kakvim retko koji centar može da se podiči. Iz igre osam od deset, za tri poena bezgrešan – tri od tri.

Izabrane vesti

Istini za volju, nisu timovi na čikaškom “NBA draft kombajnu” baš košarkaški krem. Naprotiv. Ali, Vukčević je pokazao da je na ovom nivou dominantan. Iz SAD stižu glasine da je Vukčević najtalentovaniji dugajlija na “kombajnu”, pa je komentator Si-Bi-Esa u prenosu otkrio i da je čuo kako član jednog od stručnih štabova NBA ligaša pita saradnike: “Ko je broj 99?”.

Velika partija Tristana Vukčevića, koji je pokazao izvrsnu veštinu. Na ovom draftu nema mnogo velikih momaka koji mogu da pogađaju sa svakog dela terena kao on”, rekao je Džonatan Dživoni, draft analizičar za I-Es-Pi-En.

Da li je to dovoljno da bude izabran na draftu? Saznaćemo 22. juna u Bruklinu.

NBA draft kombajn služi samo da bi igrači koji su interesantni određenim franšizama mogli da budu testirani na licu mesta. Prema navodima iz Amerike trenutno su najviše odskočili Dilon Mičel (Teksas), Ajzea Vong (Majami), Amari Bejli (UCLA) i baš – Tristan Vukčević



tagovi

Tristan VukčevićKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara