Nikola Mirotić i Nikolo Meli (©Starsport)
Nikola Mirotić i Nikolo Meli (©Starsport)

Malo su Mirotić, Nejpir, Meli… Olimpiju ugasila trojka Pulena, kup ide u Napulj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 22:19

Senzacija u Italiji

Nema Olimpija problem sa solventnošću, može dobrano da se isprsi i privuče vrhunske košarkaše. Ima ih sijaset u trenutnom sastavu, međutim, mnogo toga ne štima. Stvari u Evroligi nisu onakve kakvim su ih u klubu zamišljali, biće povuci-potegni za ulazak u doigravanje. Ni u italijanskom šampionatu, ne drži prvo mesto, a u kupu je tim Etorea Mesine dobio šamar od koga će mu izvesno vreme zvoniti u ušima.

Milanski klub je na jednom mestu okupio Nikolu Mirotića, Nikola Melija, Šejvona Šildsa, naknadno je doveo – ili bolje rečeno vratio – Šabaza Nejpira, ali ostao je bez kupa. On ide u Napulj! Virtus je ispao još u četvrtfinalu od Ređane, sve je vodilo ka tome da će Olimpija obogatiti trofejnu salu, ali Džejkob Pulen je imao drugačije planove. Trojkom je ugasio tim iz Grada mode, dao je impuls Napoliju i usmerio ga ka senzacionalnom trijumfu u finalu italijanskog kupa – 77:72.

Izabrane vesti

Još jednom je Olimpija zakazala kada je bilo bitno, još jednom je Šabaz Nejpir odigrao ispod prosečno. Mnogo zvezda, svi traže loptu, vole da je u njihovim rukama. Mnogo i ega, a to nikada ne izađe na dobro. Amerikanac koji je sezonu počeo u Crvenoj zvezdi je u finalu pogodio tek jednu trojku iz pet poušaja – ni ostali nisu bogzna koliko bili precizniji u šutu sa distance – upisao je tek osam poena i četiri asistencije. Nije mnogo dobio Etore Mesina od jednog beka, ali je mogao od drugog.

Šejvon Šilds je takođe bio tih, nigde ga nije bilo, promašio je šest dalekometnih šuteva, ali je u finišu četvrte deonice vezao dva precizna hica. Njima je preokrenuo sve, doneo je prednost Olimpiji iz Milana, ali očigledno da se u klubu nisu dobro informisali, ili se nisu previše ni zanimali, za to šta Džejkob Pulen najviše voli… I šta tako dobro radi.

Ostavili su košarkaši milanskog tima Džejkoba Pulena samog u ćošku, dobio je loptu i – pogodio za vođstvo!

Vratio je prednost Napoliju 29 sekundi pre kraja, koji je do trojki Šejvona Šildsa vodio veći deo meča, nije se od toga oporavila Olimpija. Mihal Sokolovski i Tajler Enis su do kraja realizovali slobodna bacanja i priredili veliko iznenađenje. Ali, potez koji je usmerio trofej kupa ka Napulju bila je trojka Džejkoba Pulena.

Nekadašnji člkan Cedevite – prvo zagrebačke, a kasnije i ljubljanske – i Mornara je meč završio sa 14 poena, efikasniji u pobedničkom taboru bio je samo Tajler Enis sa 21. Ujedno i u finalu, pošto se Nikolo Meli zaustavio na 20, a Nikola Mirotić na 19 poena.

FINALE KUPA ITALIJE:

Nedelja

Olimpija Milano – Napoli 72:77

/Meli 20 – Enis 21/



tagovi

KK OlimpijaKK NapoliKup Italije u košarciDžejkob PulenŠejvon ŠildsNikolo MeliNikola MirotićŠabaz NejpirEtore Mesina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara