Nikolo Manion u dresu reprezentacije Italije (©fiba.basketball)
Nikolo Manion u dresu reprezentacije Italije (©fiba.basketball)

Manion: Imao sam privilegiju da učim od dva velikana - Karija i Teodosića

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.22. | 14:40

"Sve mu ide od ruke, prirodno mu je - kao nikome drugom. Mnogo mi je pomogao i van terena, naučio me strpljenju. Miloš je košarkaški genije", rekao je italijanski reprezentativac za srpskog plejmejkera

Proživljavao je Nikolo Manion pakao početkom minule sezone. Zbog stomačne infekcije završio u bolnici, izgubio mnogo kilograma. Donedavno nije mogao ni da se popne uz stepenice. Ipak, uspeo je da se oporavi, vratio kilažu, ali onda je bilo potebno u paklenoj konkurenciji u Virtusu pronaći prostor za povratak u takmičarski ritam.

Nije odustajao. Srećom, imao je uz sebe jednog od najvećih plejmejkera u istoriji evropske košarke. Kada mu je bilo najpotrebnije, Miloš Teodosić mu se našao i pomogao mu da prođe kroz najteži period u karijeri.

Izabrane vesti

"Često mi pomaže i mogu samo najbolje stvari da kažem o njemu. Zahtevan je, ali je sjajna osoba i iskreno mu je stalo do vas. Bio je tu za mene. Prošla godina je bila teška, ali je uvek bio tu da mi pomogne, usmeri me. Večerali smo zajedno nekoliko puta i pričali o životu. To se retko viđa od saigrača", pričao je Manion u intervjuu za BasketNews.

Kako kaže, prvo ga je naučio strpljenju.

"Prošle godine u ovo vreme sam imao 20 godina. Rekao mi je da je prolazio kroz istu stvar. Da je tokom prve dve sezone u Evorligi provodio po pet minuta na parketu. To nas je povezalo. Ima drugačiju perspektivu. Dok prolazite kroz tako nešto, ne možete da vidite širu sliku, ali neko ko je kroz to prošao može da vam kaže kako se sve završilo za njih i šta sada misle. Male stvari poput takvih, strpljenje, smernice u košarci, detalji, kao i životne stvar. Pomogao mi je mnogo da ostanem strpljiv. Jer nisam takav po prirodi. Želim da igram. Odmah i sad".

Imao je mladi Italijan tokom karijere privilegiju da prođe kroz neke od najkvalitetnijih košarkaških programa. Najpre je bio na Arizoni, a potom učio od Stefa Karija u Golden Stejt Voriorsima. Zatim je potpisao za Virtus, gde pored saradnje sa Teodosićem ima priliku da radi i sa jednim od najtrofejnijih evropskih stručnjaka u reprezentativnoj košarci svih vremena - Serđom Skariolom.

Uporedio je dva majstora od kojih je na terenu najviše učio.

"Interesantno je, jer su u mojim očima potpuno različiti. Miloš je najbolji dodavač kojeg sam video, a Stef jedan od najboljih igrača na svetu i bez dileme najbolji šuter. Pravi je blagoslov što sam mogao da učim od dvojice velikana ovog sporta", rekao je Manion i nastavio o Teodosiću:

"Teško je učiti uz njega jer mu sve te stvari idu prirodno, kao nikome drugom. Sve to mu je lako. Naučio me je par stvari, neke trikove prilikom dodavanja o pozicioniranju i uglovima. Košarkaški je genije. Čini se da sve izvodi bez napora", zaključio je Manion.

Niko i Miloš će sutra stati i pred publiku u Beogradskoj areni, kada u okviru četvrtog kola budu gostovali ekipi Partizan Mozzart Beta (20.30).


tagovi

Virtus BolonjaNikolo ManionMiloš TeodosićStef Kari

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara