Alen Smailagić sa loptom (© KK Partizan)
Alen Smailagić sa loptom (© KK Partizan)

Manjak vremena i Jogi Ferel najveći protivnici Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.12.23. | 13:02

Crno-beli u subotu od 21 čas u 12. kolu ABA lige dočekuju Budućnost iz Podgorice

Partizan Mozzart Bet trenutno izgleda nezaustavljivo. Gazi kako u ABA ligi tako i u Evroligi. Redom su u elitnom takmičenju pred četom Željka Obradovića padali Panatinaikos, Monako, Olimpija Milano, pa Žalgiris u Kaunasu, u međuvremenu u regionalnom takmičenju su deklasirani Borac i FMP, a čini se da samo umor i žestok ritam mogu da sapletu crno-bele. Baš zato okršaj protiv Budućnosti stiže u ključnom momentu. Klub iz Humske je bez prava na kiks zbog prethodnih poraza u ABA ligi, a ekipa se iz Kanasa vratila rano u petak ujutru.

Let iz Kaunasa je kasnio zbog loših vremensih uslova i leda na aerodromu, zato je ekipa umesto da sleti u Beograd u 1, sletela oko tri sata posle ponoći. Ipak, trening u petak nije mogao da se preskoči jer je Budućnost u ovom trenutku vrlo ozbiljan protivnik u ABA okvirima zbog poslednjeg pojačanja.

Izabrane vesti

21.00 (1,15) Partizan Mozzart Bet (20,00) Budućnost (6,00)

Naime, već je svima poznata saga oko Jogija Ferela. Nekadašnji igrač Cedevite Olimpije je imao ponudu Partizana da obuče crno-beli dres ove sezone, međutim posle brojnih peripetija, Amerikanac se odlučio za Podgoricu i sada će sa novim timom doći u Beograd da pokuša da napravi iznenađenje

"Ovo je veliki test za našu ekipu - da testiramo sposobnost da se vratimo nakon poraza u Evrokupu", kazao je Ferel pred duel sa timom koji posle 11 kola ima isti učinak kao Budućnost (8-3):

"Moramo što duže da rezultatski budemo u utakmici kako bismo dočekali šansu da mislimo o trijumfu. Mislim da je ključ dobre partije u samopouzdanju, da izađemo na teren kao da u toj atmosferi nemamo ništa da izgubimo. Najvažnije je da odigramo kao tim, da učinimo jedni druge boljim, da lopta kruži i ukoliko se držimo toga možemo doći do pobede", objasnio je Ferel.

Trener Budućnosti Andrej Žakelj je ove sezone pobedio Partizan kao trener SC Derbija (u finalu Superkupa), prošle je bio veoma blizu da eliminiše favorita u četvrtfinalu.

"Očekujem da kao tim nešto promenimo i da reagujemo nakon poraza. Potrebno nam je više energije i fokusa nego protiv Turk Telekoma i to je jedino što me zanima od mog tima. Partizan? O njemu znamo sve, to je ekipa koja je u sjajnoj formi sa četiri vezane pobede u Evroligi. Nema potrebe da trošimo reči o Partizanu", jasan je Žakelj.

Najveća dilema kod Željka Obradovića je raspodela minutaže. Naime, u Kuanasu su pod velikim opterećenjem bili Pi Džej Doužer i Kevin Panter, dok je primera radi Danilo Anđušić igrao samo tri sekunde. Baš zato bi protiv Podgoričana trebalo očekivati znatno pojačanu ulogu Anđušića, naravno problem su i povrede jer i dalje nema Uroša Trifunovića, Aleksa Avramović je van tima na duže staze, a sada ostaje da se vidi da li će na parket možda kročiti Ognjen Jaramaz, kao i Frenk Kaminski koji je krenuo sa treninzima.

"Dolaze naši sportski prijatelji i velika nam je želja da im pokažemo gostoprimstvo i da utakmica protekne u pravoj sportskoj atmosferi. Budućnost je protivnik koji zaslužuje veliko poštovanje i samo sa maksimalnim mogućim pristupom i igrom na visokom energetskom nivou možemo da se nadamo dobroj utakmici", rekao je Željko Obradović

Utakmica u Štark areni počinje od 21 čas, a crno-beli su svim učenicima osnovnih škola omogućili besplatan ulaz na Nivo 400. Sve što je potrebno jeste da učenici na ulazu pokažu đačku knjižicu, pasoš ili drugi dokument koji potvrđuje njihov uzrast. 

ABA LIGA – 12. KOLO:

Petak

FMP – Zadar 77:92

/Subotić 16 – Božić 28/

Subota

15.00 (1,15) Cedevita (20,00) Krka (6,00)

17.00 (1,15) Igokea (20,00) Cibona (6,00)

17.00 (1,25) Borac (17,00) Mornar (4,40)

21.00 (1,15) Partizan Mozzart Bet (20,00) Budućnost (6,00)

Nedelja

17.00 (6,00) SC Derbi (20,00) Crvena zvezda (1,15)

Ponedeljak

18.00 (2,30) Split (14,5) Mega (1,70)



tagovi

KK PartizanKK Budućnost PodgoricaJogi Ferel

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara