Marina Maljković (©fiba.basketball)
Marina Maljković (©fiba.basketball)

Marina Maljković: Cilj ispunjen, bilo bi strašno da nismo pobedile Crnu Goru

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 22:28

Selektorka Srbije iznela utiske posle trijumfa nad Crnom Gorom, koji je našoj selekciji obezbedio mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu

Košarkašice Srbije nisu uspele da iznenade Belgiju u četvrtfinu Evrobasketa, ali su zato u doigravanju za plasman od petog do osmog mesta savladale Crnu Goru i ušle među šest najboljih selekcija. Za peto mesto će se boriti sa Nemačkom, ali to je manje bitno, s obzirom da je već overeno mesto u kvalifikacijama za Olimpjske igre u Parizu (2024).

Izabrane vesti

"Cilj prvenstva je ispunjen. Cilj je zvanično bio da pokušamo da se plasiramo na Olimpijske igre. Mi jesmo napravile lep rezultat na Svetskom prvenstvu, odmah po smeni generacije, ali smo zaboravili šta je istina što se tiče ove generacije. Došlo je do smene generacije i ove devojke imaju pravo da im damo šansu da i one nešto pokažu. To ne može da se desi preko noći. Razlika između Svetskog i Evropskog prvenstva je rad od tri i po meseca", rekla je selektorka Srbije, Marina Maljković.

Želi da napravi uspeh i sa novim timom, ali ponavlja da je neophodno imati kvalitetniju domaću ligu.

"Hoću i od ove generacije da pokušam da napravim nešto. Biće tu uspona i padova. Zamislite da treniram ovaj tim do februara, kada su kvalifikacije za OI. Prošla generacija je krenula iz Partizana, gde je bio kostur šireg spiska. Neće imati sreće dokle god ne budemo imali srpsku ligu".

Jasno je koliko je pobeda nad Crnom Gorom značajna.

"Bilo bi strašno da nismo pobedile Crnu Goru, jer ne bismo imali šta da sanjamo i čemu da se nadamo. Ne samo za Olimpijske igre, već i kad je srpska košarka u pitanju. S obzirom na nemanje lige i nemogućnost ničega".

Tačku na Evropsko prvenstvo košarkašice Srbije staviće u duelu za peto mesto protiv Nemačke (nedelja, 14.15).

"Protiv Nemačke će glavnu reč da vode mlađe igračice. Nije revijalna utakmica, iako rezultat nije u prvom planu", zaključila je Marina Maljković.


tagovi

Košarkašice Srbiježenska košarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2023Marina Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara