Marina Maljković (Starsport)
Marina Maljković (Starsport)

Marina Maljković: Imamo jaku bazu, dobar pristup, devojke čeka četiri meseca paklenog rada

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.02.22. | 10:36

"Imam neke baš dobre ideje za leto. Pokušaćemo nešto novo što će timu mnogo značiti", rekla je selektor košarkašica Srbije posle obezbeđenog plasmana na Svetsko prvenstvo

Promenila se ekipa, ali navike nisu. Iako je imala malo vremena za trening, uspela je Marina Maljković brzinski da stavi svoj pečat i na novi tim Srbije. U odnosu na sastav koji je igrao pre pola godine u Tokiju, ovog puta je tačno pola rostera izmenjeno. Nema više dugogodišnjih glavnih uzdanica Jelene Bruks i Sonje Vasić, u čije ruke je lopta išla kad god je bilo teško. Odgovornost su sada morale da preuzmu neke druge devojke i od toga nisu bežale. Pokazale su pred domaćom publikom da su spremne da nastave gde je prethodna generacija stala.

Izborile su plasman na Svetsko prvenstvo pobedama protiv Južne Koreje i Australije, a onda su savršen učinak zadržale i posle duela sa Brazilom, koji nije imao rezultatski značaj.

Izabrane vesti

"Videlo se na poslednjem susretu koliko im nedostaje rada. Ja sam htela da ih posmatram, da ih pustim da pričaju na terenu da bih videla kako košarkaške stvari, tako i karakterne", pojasnila je Marina Maljković. "Zadovoljna sam pristupom - koji je nesporan, željom za radom, ponašanjem, mnogo su dobra grupa. Kao što je Crvendakić rekla one uživaju zajedno poslednjih nekoliko dana. Ne bih zalazila previše u detalje, ali mislim da imamo jaku bazu, dobru početnu poziciju. Ispred nas je jedno specifično leto. Imam silne neke ideje... Prvi put ćemo imati priliku da radimo četiri meseca, od juna do septembra. Iskreno sam baš željna toga, imaćemo vremena da postavimo stvari na svoje mesto".

Maljkovićeva će sigurno izabranicama za ovu akciju dati prelaznu ocenu, ali zna se da od njih u budućnosti očekuje mnogo više.

"Pitajte ih šta sam im rekla posle utakmice sa Australijom. Čestitala sam im početak paklenog rada, pa ko preživi pričaće. Tako nešto, da ne citiram sada sebe, ali bilo je mnogo smeha... Ja sam ceo dan pisala treninge sa saradnicima, već sam se pripremala za to sledeće okupljanje, imam napisan detaljan plan za leto i predaću ga Košarkaškom savezu. Mislim da će biti neke baš dobre ideje".

Zagonetna je ostala Marina dok je pričala na ovu temu.

"Pokušaćemo nešto novo, što će timu mnogo značiti. Videćete već. Samo da se mi malo dogovorimo, dajte nam nekoliko dana. Zapravo samo da se izvuče grupa, da ne bih rekla nešto pogrešno. U svakom slučaju ima zanimljivih stvari. Bićemo i u Srbiji, odlazićemo na nekoliko mesta koja su nama značajna, a ovom mladom timu će biti itekako bitna".

Marina Maljković je sa košarkašicama Srbije uspela da osvoji četiri medalje - dva puta je bila šampion Evrope, jednom je uzela bronza na EP, baš kao i na OI 2016. Na SP ima jedno učešće 2014. godine, kada odličja nije bilo. Postavlja se pitanje da li do njega može da dođe u Australiji sa novom ekipom...

"Teško, veoma teško. Ali više ćemo znati na kraju juna, na primer. Tada ću ih bolje poznavati karakterno, pa ćemo moći da pričamo na ovu temu. Značiće nam leto, da se svi planovi ostvare, organizovaćemo i turnire, utakmice, pripreme i u našoj zemlji i u inostranstvu. Nije realno da sada kažem da ćemo osvojiti medalju. Apsolutno nije realno... Mnogo smo daleko od toga, ali na tom putu procesa formiranja igrača - posebno što ima mnogo vremena - nikad se ne zna šta nosi dan, a šta noć", zaključila je Maljkovićeva.




tagovi

Marina Maljkovićženska košarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacija za Svetsko prvenstvo u ženskoj košarci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara