Vanja Marinković (©FIBA Basketball)
Vanja Marinković (©FIBA Basketball)

Marinković posle Gruzije: Atmosfera je bila dobra, ali nema te publike na svetu bolje od Partizanove

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 20:27

“Odbrana je bila jako dobra, imali smo samo devet izgubljenih lopti uz 20 asistencija, što je po meni bio ključ utakmice“, kaže strelac 15 poena

Pobeda u Tbilisiju otvorila je Srbiji vrata Evrobasketa, potrebno je samo da u novembru završimo posao u dvomeču sa Danskom, ali kada govorimo o aktuelnom momentu svetla pozornice usmerena su ka Vanji Marinkoviću.

Osvajač svetskog srebra odigrao je sjajan meč i u pobedi Srbije ubacio 15 poena uz 6/10 iz igre, ali i u ključnim momentima ostao je hladnokrvan što je značajno doprinelo da se prvo okupljanje u ovim kvalifikacijama završi sa dve pobede.

Izabrane vesti

“Dobro smo počeli utakmicu, agresivno na oba kraja parketa i iz toga smo gradili dalju igru. Dobar smo posao uradili na njihovim niskim igračima, pogotovo na Tomasonu. Šengelija je ubacio 19 poena, ali uspeli da zatvorimo sve druge opcije. Odbrana je bila jako dobra, imali smo samo devet izgubljenih lopti uz 20 asistencija, što je po meni bio ključ utakmice. Dobro smo trčali u kontrama, imali dobru energiju“, rekao je Marinković.

Lokalni novinar pitao je šutera Baskonije da li mu je bilo teško da igra pred ovakvom publikom u Tbilisi Areni i u bučnoj atmosferi kada su bili prelomni trenuci susreta. Podsetio ga je Marinković gde je igrao i odakle je počeo.

“Publika je bila dobra. Kada se Gruzija se približila na četiri razlike, navijači su bili dobri, ali ako me pitate, igrao sam u Partizanu godinama i nema publike na svetu koja može da se poredi sa Partizanovom. Igrao sam utakmice u baš dobrim atmosferama“.

Ipak je proveo šest godina u Partizanu kao prvotimac, plus još dve u mlađim kategorijama...



tagovi

Vanja Marinkovićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Evrobasket 2025KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara