Vanja Marinković i Bogdan Bogdanović (©Star Sport)
Vanja Marinković i Bogdan Bogdanović (©Star Sport)

Marinković za Mozzart Sport: Bitno je da se igra dobra odbrana, a ući će sledeća... Šegi probio čep

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.08.23. | 08:00

“Bogdan je pravi lider, Jović nije džabe u NBA ligi. To je dokaz njegovog kvaliteta. Pritom je sjajan dečko, vredan i radan momak, pošten prema nama i lopti. Takvim ljudima se dobrim vraća na terenu“, kaže nam košarkaš Baskonije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Prve tri utakmice na Mundobasketu Srbija je iskoristila da razigra sve igrače u rotaciji i tako dobije jasnu sliku na koga, u kojim situacijama i na koji način može da se računa.

Izabrane vesti

Među onima koji su svoje minute dobro, pametno iskoristili je Vanja Marinković. Iako je meč otvorio nešto sporije, sa četiri promašene lopte sa distance, upravo je šuter Baskonije stavio tačku na ubedljivu pobedu Srbije nad Južnim Sudanom i skupio 10 poena uz dve asistencije. Gledajući statistiku, Vanja je naš peti strelac sa bezmalo 10 poena u proseku, iza Bogdana Bogdanovića (18), Nikole Jovića (17), Nikole Milutinova (13,3) i Alekse Avramovića (12,5).

Nekadašnji kapiten Partizana je u razgovoru za naš sajt ocenio da je ovakav meč bio potreban Srbiji, posle onog manjeg pada protiv Portorika.

“Dobro smo odigrali, stvarno. I protiv Portorika je bilo dobro, osim te treće četvrtine, kada smo bili malo slabiji. Južni Sudan je posle nas definitivno najbolja ekipa u grupi, za nas fizički dosta zahtevan meč“, rekao je Marinković za Mozzart Sport i dodao:

“Igrali smo dosta dobru odbranu iz koje smo gurali loptu u reketu, Milutinov je imao 10 skokova. Svi smo dali svoj doprinos“.

Šut te nije slušao na početku, ali si do kraja uspeo da namestiš nišan i potvrdiš dobru utakmicu ne samo kroz odbranu, već i napadačkim učinkom...

“Dobro je, naravno, svaki koš je bitan kada se ubaci, pogotovo ako kreneš malo sporije. Dobro sam, odlično se osećam. Bitno je da se ubaci, bitno je da se igra dobro u odbrani, ući će sledeća i to je majndset koji svi imamo, Dobrić, ja i još neki. Svi smo se malo mučili. Evo, Šegi (Dobrić prim. aut) je danas probio čep, tako da se nadam da ćemo svi biti bolji s vremenom, da će biti manje praznih minuta“.

Bio si deo reprezentacije i na prošlogodišnjem Evrobasketu, čini se da sada igrate možda i bržu košarku. Šta je razlika u odnosu na Prag i Berlin, osim naravno toga što nema Jokića, Lučića, Micića, Kalinića...

“Osim što nema njih, možda smo mlađi kao tim nego prošle godine, mada ni tada nismo bili nešto mnogo stariji... Opet, mali Jovke kada uđe može da povuče, Stefan Jović, Gudurić, Avramović koji je uvek agresivan u odbrani i uvek ima dve-tri ’žive’ ukradene lopte“, priča nam košarkaš Baskonije i nastavlja:

“To je velika razlika, što se svi menjamo u odbrani – Avram, Šegi, Stefan Jović, ja... Svi smo agresivni i špartamo dosta po terenu, čime ostavljamo prostor Boci (Bogdanović prim. aut) i drugima da nas traže loptama. Prošle godine smo to bili možda samo Jaramaz i ja“.

Uhvati tri hendikepa i uzmi dodatnih 75.000 dinara!

Poznaješ Bogdana Bogdanovića godinama, sada je postao kapiten, kako se dosad pokazao u toj ulozi? Nama sa strane deluje da rođen za lidera sa trakom...

“Bogdan je stariji, posle Jovketa najstariji u timu. Ima veliko iskustvo, igra NBA ligu, osvajao je sve medalje koje smo uzeli u ovih deset godina. To dosta znači. Šta reći za Bogdana – to je Bogdan. Dovoljno je to reći“.

Nikola Jović je oduševio naciju dosadašnjim igrama u dresu Srbije, iako je najmlađi. Kako ti deluje ono što radi za tim?

“Jović nije džabe u NBA ligi. To je dokaz njegovog kvaliteta. Pritom je sjajan dečko, vredan i radan momak, pošten prema nama i lopti. Takvim ljudima se dobrim vraća na terenu“.



tagovi

Vanja Marinkovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara