Marko Marinović
Marko Marinović

Marko Marinović: Idemo korak po korak do konačnog cilja

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 11:16

Strategu Borca najlepši rođendanski dar pulena bila bi pobeda košarkaša sa Morave nad neugodnom Krkom

U okviru 21. kola ABA lige u Novom Mestu će se sastati domaća Krka i čačanski Borac (ponedeljak, 18 časova).

Biće to drugi okršaj navedenih timova u regionalnom takmičenju. Naime, u prvom delu sezone Borac i Krka su ukrstili koplja u dvorani kraj Morave. Tada je, na iznenađenje mnogih, slavio tim iz Novog Mesta (86:90).

Izabrane vesti

Ovog puta, ulozi će biti još veći, što naročito važi za Čačane. Razlog ovoj tvrdnji jeste činjenica da Krka u ovom momentu ima dve pobede više u odnosu na tim iz grada na Moravi. Preciznije, Slovenci se nalaze u društvu tri tima koji trenutno imaju šest pobeda, naspram četiri koliko ima tim Marka Marinovića. Upravo zbog toga će meč u Novom Mestu biti od izuzetnog značaja za sudbinu Borca u jadranskoj eliti.

Sa izrečenim je saglasan i kormilar Borca Marko Marinović koji danas slavi rođendan na parketu ABA lige…

,,Ostalo je oko mesec dana do kraja ligaškog dela ABA takmičenja. U tom periodu mi ćemo odigrati sedam utakmica. Nema sumnje, odličujući period je pred nama. Mene raduje što ćemo napokon igrati utakmice u nekom normalnom ritmu. Odnosno, nadam se da će biti tako. Dobro smo trenirali u prethodnom periodu, ali nam fali više mečeva. Igrači i ja jedva čekamo naredne izazove“, rekao je Marinović.

On je podsetio na uspeh Krke u Čačku, kada je slavila u tesnoj završnici.

,,Imali smo priliku ove godine da igramo protiv Krke. Tada je uspela da nas pobedi u Čačku. Imali smo dovoljno vremena da pripremimo narednu utakmicu na pravi način. Nadam se da ćemo u Novom Mestu odigrati jedan dobar meč“, kazao je Marinović.

Trener prvog tima ističe da Krka ima kvalitet da se nosi sa svakim protivnikom.

,,Krka je jedna dobra ekipa koja nikad ne odustaje. To je njen najveći kvalitet. Tim je spoj mladosti i iskustva. Mnogo je opasan protivnik, što je pokazala ove sezone. Kada je u dobrom ritmu, može da pobedi svakoga“, dodao je strateg Čačana.

Bez obzira na sve, Marinović poručuje.

,,Nama je svaka utakmica mnogo važna, kao da je finale. Nema izgovora, idemo korak po korak do konačnog cilja, a to je opstanak u ABA ligi“, završio je Marko Marinović.

Aleksa Novaković naglašava koliko važan period predstoji taboru iz Čačka.

,,Pred nama je nešto više od mesec dana ABA sezone. U tom periodu odigraćemo nekoliko utakmica, gde će svaka biti veoma važna. Verujem da gotovo svaku možemo dobiti, jer je svaka pobeda zlata vredna u ovom trenutku. Siguran sam da ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno motivisani i sa željom da pobedimo. To je potrebno jer silno želimo da ostanemo u ABA ligi. Svim snagama ćemo se potruditi da izbegnemo pretposlednje mesto“, rekao je Novaković.

Krilni igrač Borca takođe ističe značaj utakmice u Novom Mestu.

,,Očekuje nas jedna veoma bitna, da ne preteram možda i najbitnija utakmica u sezoni. Biće veoma teško da ostvarimo pobedu. Međutim, veliki sam optimista, jer smatram da smo sposobni za trijumf“, kazao je Novaković.

Što se tiče Krke, reč je o poštovanja vrednom rivalu.

,,Krka igra ABA ligu već nekoliko godina. U svom rosteru ima igrače koji znaju kako je igrati regionalno takmičenje, a ima i par novih imena. Dobar deo košarkaša ima znanje i iskustvo, pa će nam zbog toga biti veoma teško. Što se nas tiče, mi smo mlada i neiskusna ekipa za ovaj nivo košarke“, zastao je Novaković, a zatim još dodao.

,,Bez obzira na sve što sam rekao, ipak vidim šansu i verujem da možemo u ponedeljak da dobijemo utakmicu. Na nama je da uđemo u duel što je moguće agresivnije, a onda će sve biti realno, pa i pobeda“, zaključio je Aleksa Novaković.

Tako stvari stoje u taboru Čačana koji bi sudeći po atmosferi u svlačionici najradije treneru Marinoviću darovali ABA poedu kao rođendanski poklon.

ABA LIGA - 21.kolo

16.00: (1,17) Mornar Bar (20,00) Split (5,50)

18.00: (1,70) Krka (14,50) Borac (2,30)

Kvote su podložne promenama

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KrkaKK Borac ČačakABA ligaMarko Marinovićsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara