Marko Marinović (©Starsport)
Marko Marinović (©Starsport)

Marko Marinović: Naša borba tek predstoji

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 13:28

Borac upisao prvu pobedu u sezoni

Košarkaši Borca ostvarili su prvi trijumf ove takmičarske godine u ABA ligi. Na gostovanju u Baru savladali su domaći Mornar, a nakon 40 minuta velike borbe rezultat je glasio 90:85 (23:22, 22:15, 15:18, 30:30).

Suvišno je govoriti i trošiti reči koliko je ova pobeda važna za sastav Marka Marinovića. Nakon poraza u Laktašima od Igokee, kao i negativnog rezultata kod kuće protiv Cedevita Olimpije, došao je momenat da Čačani upišu i prvu pobedu. A da stvar bude još bolja, to je učinjeno u Baru protiv Mornara, koji se godinama nalazi u vrhu regionalne elite.

Izabrane vesti

Nema sumnje, ovaj rezultat će podići samopouzdanje igračima iz grada na Moravi pred nastavak lige.

Marko Marinović je nakon meča rekao da je njegov tim morao da ranije utakmicu reši u svoju korist.

,,Ovo je veoma važna pobeda za nas, na teškom gostovanju u Baru. Moji košarkaši su odigrali dobar meč sve do poslednja dva minuta, kada se ponovo pojavio pad koncentracije i neiskustvo, i to kod pojedinih igrača. Mislim da smo utakmicu morali mnogo ranije da privedemo kraju”, smatra trener Borca.

Marinović je analizirao sve propuste koje je njegov tim imao u minula tri susreta.

,,Već smo jednu utakmicu ove sezone prokockali. Mislim na meč protiv Igokee. A u susretu sa Cedevita Olimpijom smo izgubili zbog naših gluposti. U Čačku smo bili blizu da dođemo do rezultatskog egala, ali zbog nediscipline i neiskustva mojih igrača, koji su mladi i novi u ovoj ligi, nismo uspeli da dođemo do povoljnog rezultata. Protiv Mornara se to opet ponovilo, ali na svu sreću uspeli smo da sačuvamo mirnu glavu. Nedopustivo je da na dva minuta do kraja imamo plus 14, a da dođemo u situaciju da odlučuje jedna lopta. Sigurno je da ćemo još više raditi da ispravimo te propuste”.

Trener prvog tima je uputio reči hvale na račun Save Lešića, najboljeg igrača u redovima Borca.

,,Sava Lešić je bio najbolji jer je najstariji. Mi imamo pregršt mladih igrača, koji su ipak novi u ovoj ligi. Ali mi tako funkcionišemo u Srbiji, kao što svi znaju. Prinuđeni smo da hvatamo ,,otpatke” i od njih pravimo dobre igrače. Ove godine imamo dosta talentovanu ekipu, tako da naša borba tek predstoji. Mi se u ligi borimo protiv FMP – a i Mege, a ne protiv ostalih ekipa. Jer sistem je takav da peti srpski predstavnik strepi od ispadanja, pa smo se prošle godine plašili toga. Dakle, za opstank u takmičenju najviše moramo da se pribojavamo pomenuta dva tima”, dodao je Marinović.

U narednom, 4. kolu ABA lige Borac će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti Mega Basket. Taj duel je na programu u ponedeljak, 18. oktobra, a početak susreta je zakazan za 18.00 časova.

Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com



tagovi

KK Borac ČačakABA ligaMarko Marinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara