Nemanja Todorović
Nemanja Todorović

Marko Marinović pred Igokeu: Veliki izazov za Borac

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 10:27

Strateg čačanskog kluba veruje u svoje košarkaše

U 9. kolu ABA lige ekipa Borca ide put Laktaša, gde će se sastati sa domaćom Igokeom od 19.00 časova.

Poslednji put Borac je odigrao prvenstveni meč još 19. novembra, kada je u Čačku poražen od Krke (86:90). Doduše, Čačani nisu sve vreme sedeli skrštenih ruku, već su naporno radili i trenirali, kako bi što spremniji dočekali naredne duele. Čak su odigrali i jedan prijateljski meč protiv Mege, koji su dobili rezultatom 86:82.

Izabrane vesti

Upravo ta pobeda može biti dobar podstrek izabranicima trenera Marka Marinovića pred gostovanje Igokei, timu koji je u dosadašnjem delu ABA lige pokazao zavidan kvalitet i košarkaško umeće. Naravno, Igokea je izuzetan protivnik, tako da Čačanima posao neće biti ni malo lak. Sa izrečenim je saglasan i strateg Marinović.

,,Očekuje nas meč protiv jedne od najboljih ekipa u ABA ligi. Igokea igra u dobrom ritmu u oba takmičenja u kojima nastupa. Nema sumnje, biće to veliki izazov za nas“, rekao je trener Borca.

Borac će u Laktašima biti lišen pomoći Novakovića i Đokovića, koji kubure sa povredama.

,,Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo, mogu reći da smo dobro trenirali. Doduše, imamo malo kadrovskih problema, Novaković i Đoković nisu u punoj spremi. Tako da bez njih dvojice moramo izaći na megdan Igokei“, dodao je Marinović.

Kormilar čačanskog tima je ubeđen da će se njegovi igrači tek pokazati u pravom svetlu.

,,Ne želim da tražim alibi, ali nam je stvarno bilo mnogo teško, zbog nezgodnog rasporeda koji nam je zapao. Imamo problema, kao i svi. Teško je sa svih strana, ne samo iz košarkaškog ugla. Borićemo se, a nadam se da ćemo iz svega izaći sa pozitivnim rezultatom, baš onako kako smo priželjkivali. Ništa ne mogu da garantujem, jer se sve menja iz minuta u minut. Najbitnije je da svi ostanemo zdravi, a ja verujem u svoje igrače i siguran sam da će oni dati sve od sebe da se pokažu u najboljem svetlu“, završio je popularni Malina.

Iskusni Nemanja Todorović, koji je u porazu od Krke u prošlom kolu ubacio 24 poena smatra da Borac mora početi da redovno pobeđuje u ABA ligi.

,,Moramo gledati na svaku narednu utakmicu kao da je finale. Nema sumnje da će nam biti sve teže i teže, zbog trenutne situacije sa virusom, jer nije nam poznato u kom smeru će sve ići. Ali potrebno je da odigramo maksimalno, a nadam se da će to biti dovoljno“, završio je Todorović.

Autori: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Marko MarinovićKK Borac ČačakNemanja Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara