Markus Pejdž i Novica Veličković u dresu Partizana (Foto: Starsport)
Markus Pejdž i Novica Veličković u dresu Partizana (Foto: Starsport)

Markus Pejdž odsvirao kraj i vratio se u Severnu Karolinu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 23:48

Bivši košarkaš Partizana u 30. godini stavio tačku na igračku karijeru i otpočeo novo životno poglavlje u dobro poznatoj sredini

Pamte ga navijači Partizana po dva Kupa Radivoja Koraća, mekoj ruci, ali i činjenici da je jedan od retkih stranaca koji su se zadržali tri godine u Humskoj. Dobio je i srpski pasoš tokom boravka u crno-belom, a potom se otisnuo u Francusku. Posle sezone u Orleanu, potpisao je za Obradoiro minulog leta, ali je posle jedne takmičarske godine u Španiji odlučio da stavi tačku na igračku karijeru.

Markus Pejdž se u 30. godini vratio u Severonu Karolinu, gde će biti direktor za razvoj tima i igrača košarkaške sekcije tamošnjeg univerziteta, poznatije i pod nazivom Tar Hils.

Izabrane vesti

"Zahvalan sam i počastvovan što ću biti deo košarkaške sekcije univerziteta Severna Karolina sa trenerom Dejvisom i njegovim stručnim štabom. Uvek sam želeo priliku da ostavim pozitivan uticaj na igrače, kao što su na mene ostavili bivši trener Vilijams i Dejvis. Košarka mi je omogućila da obiđem svet i Tejlor i ja ne možemo da budemo sreniji da napravimo naredni korak ovde sa mojom porodicom iz Karoline", rekao je Pejdž.

Bivši košarkaš crno-belih je jedini igrač u istoriji Tar Hilsa koji je tri puta bio kapiten, a i lider je po broju postignutih trojki. Takođe, samo je Pejdžu pošlo za rukom da u četiri navrata bude najbolji defanzivac ove koledž ekipe. Samo on i Džejson Vilijams su u ACC diviziji uspeli da sakupe 1.800 poena, 500 asistencija, 350 skokova, 275 trojki i 200 ukradenih lopti.

Pejdž u dresu Severne Karoline (Foto: AFP)Pejdž u dresu Severne Karoline (Foto: AFP)

Nakon uspešne koledž karijere odabran je od strane Bruklina kao 55. pik na NBA draftu 2016. godine. Trejdovan je odmah u Jutu, ali je prvu sezonu proveo u Razvojnoj ligi. Naredne je potpisao dvosmerni ugovor sa Šarlotom, ali je više vremena proveo u filijali Hornetsa u Dži ligi, Grinsborou.

Nakon toga je stigao u Partizan. Iza sebe ima 145 nastupa u ABA ligi, a sa crno-belima je pored dva Kupa Koraća osvojio i ABA Superkup.


tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetMarkus PejdžSeverna Karolina

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara