Detalj sa ceremonije (©FIBA Champions League)
Detalj sa ceremonije (©FIBA Champions League)

Materijal za Evroligu: Plejmejker Bona MVP Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 19:56

Da li će posle samo jedne sezone napraviti veliki iskorak u karijeri?

Kratak predah na završnom turnir FIBA Lige šampiona se pored konferencije za novinare na kojoj je govorio generalni direktor Patrik Komninos iskorišćen je i da se upriliči ceremonija na kojoj su dodeljene individualne nagrade za takmičarsku godinu na izmaku.

Titulu najkorisnijeg igrača Lige šampiona poneo je plejmejker Bona Ti Džej Šorts. U dosta dobroj konkurenciji momak sa makedonskim papirima je zasluženo poneo najvažniju pojedinačnu nagradu, pošto je uradio veliki posao kako bi Bon doveo na korak do ostvarenja sna i obezbedio evropski trofej uz milionsku novčanu nagradu.

Izabrane vesti

Šorts je svoje argumente za nagradu izneo sa 18,9 poena, 7,1 asistencijom i 3,8 skokova, dok je u polufinalnom trijumfu nad domaćinom Fajnal fora Unikahom zabeležio 21 poen i sedam dodavanja.

“Putovanje je bilo izuzetno, pravi rolerkoster emocija. Čima Moneke mi je dao samopouzdanje, jako sam mu zahvalan, kao i svima koji su mi verovali. Velike zasluge idu saigračima, trenerima i svima koji su me doveli u ovu poziciju“, poručio je Šorts.

Šortsu je ovo prva sezona u Bonu, a dosadašnju evropsku karijeru proveo je u Ventspilsu iz kojeg je 2020. otišao u Hamburg, dok je prošle sezone bio član Krajlshajma. Posle ovakve sezone, ne bi bilo iznenađenje da plejmejker rodom iz Kalifornije napravi veliki iskorak i ode u Evroligu.

Nagradu za trenera godine poneo je njegov trener iz Bona Tuomas Isalo, dok je saigraču Dušana Ristića iz Galatasaraja Sadiku Emiru Kabadži pripalo zvanje za najboljeg mladog igrača. Idealnu petorku čine veteran Marselinjo Uertas iz Tenerifa, Ti Džej Šorts, Dario Brizuela iz Unikahe, Akil Mičel iz Aeka te Zek Henkins iz Hapoela. Drugu petorku čine Markus Foster iz Ritasa, Unikahin Kendrik Peri, Deandre Lensdaun iz Strazbura, Levi Rendolf iz Hapoela, te Gjorgi Šermadini iz Tenerifa.



tagovi

Ti Džej ŠortsKK BonFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara