Matijas Lesor predstavljen u Panatinaikosu

Vreme čitanja: 1min | uto. 27.06.23. | 19:17

Dosadašnji centar Partizan Mozzart Beta stigao u klub iz Atine

Matijas Lesor novi je igrač Panatinaikosa, objavio je klub iz Atine u zvaničnom saopštenju. Kako je naveo grčki klub, dosadašnji centar Partizana u novoj sredini obavezao se na dvogodišnju vernost.

Francuz rođen 1995. godine posle dve sezone u Partizanu napustio je srpsku prestonicu, te će košarkašku biografiju posle iskustava u Šalonu, Nanteru, Crvenoj zvezdi, Unikahi, Bajernu, Monaku i Makabiju upotpuniti u Panatinaikosu.

Izabrane vesti

Lesor je u partizan stigao posle epizode u Makabiju iz Tel Avivia i u redovima aktuelnog šampiona ABA lige postao važna karika na putu do regionalnog trofeja, ali i mesta među osam najboljih klubova Evrolige.

Na evropskoj pozornici, u povratničkoj sezoni crno-belih beležio je 12 poena po utakmici, uz prosek od 7,1 skoka i 1,4 asistencije.

Podsetimo, klub iz Atine pojačao se nedavno i igračem iz redova večitog rivala Partizana, pošto je Luka Vildoza stigao iz Crvene zvezde. Angažman Argentinca i Francuza potvrda je da zeleni imaju ozbiljne namere u narednoj sezoni i da su odlučni da poprave utisak posle tek završene takmičarske godine u kojoj su evroligašku trku okončali na pretposlednjoj poziciji, dok su u Grčkoj u finalnoj seriji poraženi od Olimpijakosa.

Kada je u pitanju Partizan Mozzart Bet, osim odlaska Lesora govorilo se i o rastanku sa Kevinom Panterom koji je na pragu Barselone, ali taj transfer još nije dobio zvaničnu potvrdu.



tagovi

Matijas LesorKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara