Luka Vildoza (©Star Sport)
Luka Vildoza (©Star Sport)

ZVANIČNO: Luka Vildoza prešao u Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.06.23. | 15:34

Potvrdila Crvena zvezda, ubrzo i atinski klub

Zvanično je - Luka Vildoza novi je košarkaš Panatinaikosa! Ovu informaciju potvrdila je Crvena zvezda, a ubrzo zatim je objavio i atinski velikan.

Mesecima se spekulisalo, ali sada je definitivno - argentinski bek potpisao je ugovor sa Zelenima na tri godine.

Izabrane vesti

Vildoza je bio pokretačka snaga crveno-belih od momenta kada je stigao na Mali Kalemegdan i jedan od katalizatora serije od 10 pobeda u svim takmičenjima. Argentinac je stigao u Zvezdu pošto nije uspeo da se izbori za NBA angažman. Igrao je odlično do povrede prepone koja ga je izbacila iz ritma. Dugo se tražio, imao i odličnih izdanja, bio i iskra koja je vratila ekipu Duška Ivanovića u život tokom finala Jadranske lige sa Partizan Mozzart Betom, no ipak je Parni valjak osvojio titulu.

Sa Crvenom zvezdom podigao je dva pehara - Kup Radivoja Koraća gde je takođe bio jedan od zaslužnijih za trijumf, te za šampiona Srbije. Klub sa Malog Kalemegdana mu se u saopštenju zahvalio na svemu učinjenom i poželeo mu sreću u nastavku karijere.

Vildoza je drugo pojačanje Panatinaikosa posle Kostasa Adetokunba, a tu neće biti kraj. Ergin Ataman spreman je da napravi revoluciju, a na meti je još nekoliko košarkaša iz redova večitih, pre svih Kevin Panter i Matijas Lesor.

Na 29 utakmica u Evroligi Vildoza je imao 12,6 poena, 3,9 asistencija i 2,5 skokova, uz 1,4 ukradene lopte i indeks korisnosti 12,2. U ABA ligi je na 28 mečeva beležio 9,5 poena, 3,8 dodavanja, 1,6 uhvaćenih i 1,4 ukradene lopte.



tagovi

ABA ligaEvroligaKK PanatinaikosKK Crvena zvezdaLuka VildozaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara