Matović pred ključni duel Partizana u Evrokupu: Pogled u prvi korak

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 12:50

Novi šef stručnog štaba crno-belih ističe da će njegovi igrači u meč sa Metropolitenom ući isključivo fokusirani na igru, bez ikakvih računica

Partizan je juče, drugi put u sezoni, promenio trenera, ali ne i ambicije kada je u pitanju sutrašnja utakmica (20.30) sa Metropolitenom koga će dočekati u Ljubljani zbog ograničenja putovanja francuskih ekipa van Evropske unije. Želi trijumfom da završi Top 16 fazu Evrokupa, a da li će nastaviti takmičenje u plej-ofu, moglo bi da zavisi od drugog duela u grupi, između Lokomotive i Trenta čiji je početak zakazan za 17.30 časova.

Sreda, 20.30: (1,55) Partizan (14,5) Metropoliten (2,70)

Izabrane vesti

Ukoliko ruski tim slavi, crno-belima će za sledeću fazu Evrokupa biti neophodna pobeda sa razlikom koja bi u zbiru sa razlikom kojom je Trento iznosila bar 19 poena. U suprotnom, ako Lokomotiva izgubi, Partizan će dalje sa pobedom nad Francuzima od najmanje 18 poena razlike...

"Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta nam sutrašnja utakmica donosi. Ipak, ne smemo mnogo da razmišljamo o događajima unapred. Na prvom mestu, moramo da se pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu. Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo da razmišljamo o tome šta nam je potrebno za prolaz u plej-of. Metropolitan je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da sutra ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na maksimumu. Mi ćemo se fokusirati na prvi sledeći napad, prvi sledeći skok i prvu sledeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora da bude siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku", poručio je Aleksandar Matović koji je juče, po razlazu Partizana sa Sašom Filipovskim avanzovao na mesto šefa stručnog štaba.

U trijumf veruje i najmlađi prvotimac crno-belih Nikola Radovanović.

"Prethodne dve utakmice smo pomalo nesrećno izgubili, igrali smo dobro. Sada treniramo, naše je da se borimo i damo sve od sebe. Imamo mnogo povređenih igrača, Miku, Mozlija, Novicu (Veličkoviča) koji mnogo znači, sada i Radeta (Zagorca)... Ali verujem da možemo do trijumfa ako damo sve od sebe i smanjimo greške u odbrani", istakao je Radovanović.



tagovi

KK PartizanAleksandar MatovićEvrokupKK Pariz Levaloa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara