Aleksandar Matović (©Star Sport)
Aleksandar Matović (©Star Sport)

Matović u teškom položaju: Ne znam kada se vraćaju Zagorac, Mozli i Mika...

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 21:54

"Šut za tri poena zavisila je od Zvezdine agresivnosti, oni nam nisu dozvoljavali da imamo otvorene šuteve sa distance", kaže Partizanov stručnjak

Partizan je u trećem ovosezonskom večitom derbiju ostao bez šanse da se bori za pobedu i Crvena zvezda nastavlja kurs ka vrhu tabele Jadranske lige pred doigravanje.

Zvezda ima za šta da se bori, Partizan samo da vida rane i izvuče pouke, jer se nalazi nadomak negativnog rekorda po broju poraza u regionalnom takmičenju. Sada je na 13, a najviše dosad bilo ih je 14 u sezoni 2015/16...

Izabrane vesti

"Pokušali smo da pružimo borbenu utakmicu, jer imamo skraćenu rotaciju bez trojice nosilaca igre. Njih su odmenili igrači iz juniorskog pogona. Nismo se snašli na izuzetno agresivnu igru Zvezde u odbrani tokom druge četvrtine. Zvezda je tada napravila veliku razliku, zbog čega smo mi ušli u jurnjavu gde smo teško mogli da ih stignemo, jer smo se dosta potrošili kako bismo smanjili minus", izjavio je Aleksandar Matović posle derbija.

Parni valjak ostao je na samo 2/17 sa distance, što je značajno uticalo da Zvezda lakšim putem dođe do trijumfa.

"Šut za tri poena zavisila je od Zvezdine agresivnosti, oni nam nisu dozvoljavali da imamo otvorene šuteve sa distance. Uglavnom su to bili pokušaji iz neizgrađenih situacija. Procenat je mali, ali je zato što je Zvezda igrala dobru odbranu".

Ni večeras u sastavu nije bilo Radeta Zagorca, Vila Mozlija i Erika Mike, dok se kapiten Novica Veličković praktično bez treninga vratio na parket. Na pitanje kada bi mogao ponovo da ima na raspolaganju svoj triling, Matović s uzdahom uzvraća:

"U ovom trenutku nema nikakvu informaciju".

Ponedeljak, 16.00: (1,20) Mornar (19,0) Split (5,00)


tagovi

Aleksandar MatovićRade ZagoracErik MikaVil MozliKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara