Milojević, ©MN Press
Milojević, ©MN Press

Mega oproštaj Dejana Milojevića u fabrici talenata

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.06.20. | 21:48

Spektakl na odlasku dojučerašnjeg trenera Mega Bemaksa, iz prvog reda sve ispratili Nikola Jokić, Novak Đoković, kao i veliki broj košarkaških asova...

“O Deki Ciao, Deki Ciao, Deki Ciao, Ciao, Ciao... Ti si Megi mnogo dao...“

Fabrika talenata u košarkaškim krugovima poznatija kao Mega Factory ove večeri postala je prava košarkaška i sportska oaza. Dok su sa tribina odzvanjale reči dobro poznate numere prerađene za ovu specijalnu priliku, Dejan Milojević se borio sa snažnim emocijama. Kako i ne bi kada je dobio oproštaj o kakvom mnogi sanjaju. Posle deset punih godina provedenih u klubu, najviše u ulozi šefa struke, postao je MEGA događaj koji su svi želeli da isprate. Što na tribinama, što putem direktnog televizijskog prenosa. I, neka bude svima jasno – isplatilo se!

Izabrane vesti

Dejan Milojević je to zaslužio. Ispraćaj o kojem će se pričati i pisati. Jer, malo je ljudi u današnje vreme hiper košarkaške produkcije koji su uspeli da se zadrže na istom mestu kao nekadašnji as Partizana i naše reprezentacije. Deset godina u klubu. Od toga osam kao glavni trener. Na talonu 345 utakmica uz 173 pobede, ali ono što je možda i najvažnije – Dejan Milojević je Mega Bemaks podigao na nivo fabrike talenata iz koje je u NBA ligi draftovano čak deset igrača! Svakako najuspešniji i najpoznatiji od svih Nikola Jokić, koji se u potpuno novom izdanju pojavio na parketu dvorane u naselju Braće Jerković i izazvao pravu lavinu komentara u košarkaškom svetu, pogotovo SAD gde su s velikim šokom prihvatili fotografije i video snimke novog izgleda najboljeg srpskog igrača današnjice. Iz prvog reda ispratio je zajedno sa prvim reketom sveta Novakom Đokovićem oproštaj čoveka verovatno najzaslužnijeg za njegov zvezdani rast i razvoj.


Saša Obradović, Duško Vujošević, Dejan Radonjić, Marina Maljković, Milenko Topić, Marko Kešelj, Žarko Čabarkapa, naravno i dugogodišnji saradnik i agent Miško Ražnatović... Lista zvanica i viđenih gostiju ide u nedogled, a svi su ove večeri bili samo zbog jednog čoveka – Dejana Milojevića.

Mnogo je i onih koji iz opravdanih razloga nisu mogli da svrate na veliki košarkaški spektakl. Od Bobana Marjanovića i Vasilija Micića, preko Timotija Luvavua, do Ivice Zupca, svi oni uputili su svoje reči zahvalnosti mladom stručnjaku putem video poruke. Ostali su ceo događaj upotpunili prisustvom na terenu, u opremi tima Deki Ciao. Kapiten Novica Veličković, koji je u igri proveo samo nekoliko uvodnih minuta, Ognjen Jaramaz, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Nikola Janković, Nenad Miljenović, Adam Mokoka, Marko Luković, Đorđe Simeunović, Milenko Veljković, Boris Savović, Jovan Novak i Stefan Fundić... Svi oni su u nekom momentu svojih karijera imali mogučnost da rade, uče i upijaju znanje od Dejana Milojevića, zato su večeras i bili u igri... Mada rezultat nije bio nikako u prvom planu, na kraju je mladi tim Mega Bemaksa predvođen novim trenerom Vladom Jovanovićem slavio rezultatom 112:103 u fešti dobrih poteza, oproštajnih poruka i poklona za kraj. Dejan Milojević je od svog bivšeg kluba dobio uramljen dres sa brojem “345“ koji predstavlja broj utakmica provedenih na klupi, od Nikole Jokića veliki album s najlepšim uspomenama, a od Novaka Đokovića Megin dres. Kao veliko iznenađenje pred kraj utakmice na teren je istrčao Dejanov sin Nikola koji je postigao trojku na 17,3 sekunde pre kraja, što simbolično predstavlja broj Milojevih pobeda u ulozi šefa struke Mege.

Dejan Milojević je dobio MEGA oproštaj. Svi još čekaju da vide njegov sledeći potez u karijeri, mada je svima jasno da će ona biti nastavljena u NBA ligi...

DEKI CIAO – MEGA BEMAKS 103:112

DEKI CIAO: Simeunović, Rebić, Dangubić, Miljenović, Jaramaz, Veljković, Veličković, Mokoka, Savović, Zagorac, M. Luković, Novak, Fundić, N. Janković.

MEGA BEMAKS: Mišković, Đurišić, Marjanović, Ašćerić, Jovičić, Kazalon, Simonović, Kljajević, Cerovina, Tanasković, Langović, Matković, Avramović.


tagovi

Dejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara