Mega sa najmlađim timom do sada napada ABA ligu

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.10.19. | 08:49

Klub se nakon pet godina provedenih u Sremskoj Mitrovici vraća u Beograd

Dva dana preostala su do početka sezone u ABA ligi. Čast da otvore sezonu u regionalnom takmičenju imaće ekipe Mega Bemaksa i Cedevita Olimpije, koje će u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu ukrstiti koplja ovog petka.

Mega se i ove sezone odlučila da sa mladim snagama pokaže koliko može u ABA ligi. Ove godine klub će oboriti i svojevrstan rekord, s obzirom na to da prosek igrača koje Dejan Milojević ima na raspolaganju iznosi svega 19,8 godina, što ih čini najmlađim sastavom u istoriji regionalnog takmičenja. Najstariji igrač ima svega 22 godine i reč je o Luki Ašćeriću, a istog godišta su još samo kapiten Edin Atić, kao i Nikola Tanasković.
"Ova sezona će prema svim najavama biti jedna od najkvalitetnijih u istoriji ABA lige, gledajući budžete timova i igrački kadar. Ipak, mi potpuno svesno ulazimo sa veoma mladim timom, sigurno najmlađim u celoj Evropi, jer čvrsto verujemo u naš sistem rada koji forsiramo godinama i koji nam je donosio željene rezultate", istakao je Goran Ćakić, generalni menadžer Mege.

Izabrane vesti

Za veliku većinu igrača, ovo će biti prvi ozbiljniji test u seniorskoj konkurenciji. U Megi se toga ni najmanje ne plaše i veruju da njihovi košarkaši poseduju kvalitet koji će tokom sezone i pokazati.
"Ekipa je vrlo interesantna i veoma talentovana. Naravno, kao i u svakom mladom timu očekujemo da će biti dobrih igara, ali i dosta oscilacija, jer ne treba zaboraviti da će za većinu igrača ovo biti prva sezona sa ozbiljnijom ulogom u seniorskoj konkurenciji. Ipak, verujemo da ćemo kroz treninge i utakmice brzo sazrevati i napredovati. Nema sumnje da će Dejan Milojević ponovo imati težak zadatak, ali on poseduje dovoljno iskustva da sa svojim stručnim štabom napravi velike rezultate i ove godine".

MEGA DESETI FAVORIT ZA OSVAJANJE JADRANA - KVOTA 1000!

Klub baziran u Naselju "Braće Jerković" uvek sa ponosom ističe činjenicu da je u poslednjih pet godina čak desetoro košarkaša koji su nosili "ružičasti" dres draftovano u najjaču košarkašku ligu na svetu – NBA.
"Veoma smo ponosni na tu činjenicu i to su podaci kojima se ravnamo sa pet najboljih koledža u Americi. Van američkog kontinenta nijedan klub ne može da se pohvali ovakvim brojkama. To posebno ističemo, jer je glavni cilj našeg kluba upravo razvoj mladih igrača i trenera što nikako u drugi plan ne stavlja rezultat. Jer, samo kroz trijumfe se stvaraju pravi igrači i kreira pobednički mentalitet. Zato će i u ovoj sezoni naše ambicije biti da na svakoj utakmici idemo na pobedu, jer isključivo sa takvim pristupom se talenat pretvara u kvalitet", podvukao je Ćakić.

Klub se nakon pet godina provedenih u Sremskoj Mitrovici ponovo vraća u Beograd. Svoje utakmice u regionalnom takmičenju igraće na Novom Beogradu, u hali "Ranko Žeravica". Nadaju se u ovom klubu da će Novobeograđani iznova u velikom broju dolaziti na mečeve, a za prva dve ulaz će biti slobodan.
"Dugujemo veliku zahvalnost ljudima iz Sremske Mitrovice i PSC „Pinki“ za pet sjajnih godina koji smo proveli tamo, jer smo zaista uživali veliko gostoprimstvo i imali odlične uslove. Uzbuđeni smo što smo se vratili u Beograd, tokom leta urađene su određene adaptacije u Hali sportova, tako da smo obezbedili sve uslove da posetiocima priredimo lep košarkaški ugođaj. Nadam se da će nam, pre svih, Novobeograđani ukazati poverenje i dolaziti da prate naše utakmice sa najboljim timovima u regionu. Daćemo sve od sebe da budemo dobri domaćini i zato smo odlučili da za prve dve utakmice protiv atraktivnih rivala Cedevita Olimpije i Zadra omogućimo slobodan ulaz. Besplatne karte će moći da se preuzmu na biletarnici Hale sportova Ranko Žeravica na dan utakmice od 18:30".

Prvi test u ABA ligi Mega će imati u petak kada u Beograd dolazi ekipa Cedevita Olimpije.
"To je izuzetno kvalitetan i iskusan tim. Napravljen je novi i zanimljiv košarkaški projekat sa klubom u Ljubljani i mislim da nas očekuje uzbudljiva utakmica i zato bih iskoristio priliku da još jednom pozovem sve ljubitelje košarke da dođu na otvaranje sezone u ABA ligi, jer će svakako imati šta da vide", zaključio je Ćakić.

Foto: KK Mega Bemax / Ivica Veselinov


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara