Jovan Novak (©MN Press)
Jovan Novak (©MN Press)

Mega se pojačala pred Superligu: Jovan Novak se vraća iz Španije

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 12:17

Posle nekoliko meseci provedenih u dresu Fuenlabrade, 26-godišnji plejmejker će ponovo obući ružičasti dres

Kako javlja španski novinar Čema de Lukas, Jovan Novak se vraća u redove Mege. Srpski košarkaš je u januaru upravo iz Mege otišao put Fuenlabrade, ali se vraća kako bi pomogao ekipi Vladimira Jovanovića u Superligi (u četvrtfinalu se sastaje sa Vojvodinom).

Oglasili su se i iz samog kluba i istakli da je Novak podneo zahtev za povratak u Srbiju pre poslednje utakmice u sezoni, koji mu je na kraju odobren.

Izabrane vesti

Ovaj 26-godišnji košarkaš je sezonu 2020/21 i počeo u redovima Mege, u ABA ligi je u proseku beležio 6,4 poena, 5,5 asistencija i 3,6 skokova. U dresu Fuenlabrade je odigrao 17 utakmica, prosečno je beležio 7,7 poena uz 3,9 završnih dodavanja po nastupu (39 odsto van linije 6,75). Najbolju partiju pružio je protiv Huventuda (17 poena, pet trojki), a odličan je i bio i u neizvesnom susretu sa Barselonom (14 poena). U poslednjem meču protiv Betisa ubacio je šest poena, ali je zabeležio i devet asistencija. Pomogao je Fuenlabradi da na vreme obezbedi opstanak i mirno privede sezonu kraju.

Subota, 20.30: (1,60) Budućnost (14,5) Crvena zvezda (2,55)

Tokom karijere je branio boje Vršca, kragujevačkog Radničkog, Vojvodine, poljskih ekipa Turova i Dobmrove, kao i nemačkog Miteldojčera (sezonu u Bundesligi je okončao kao najbolji asistent šampionata).

Sa mladom reprezentacijom Srbije do 20 godina starosti, Novak je na Evropskom prvenstvu u Grčkoj 2014. godine osvojio bronzanu medalju, a samo godinu dana ranije u Češkoj je sa svojom generacijom pokupio srebro.


tagovi

KK MegaJovan NovakFuenlabrada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara