Kazalon protiv Splita (Foto: ABA League/Dragana Stjepanović)
Kazalon protiv Splita (Foto: ABA League/Dragana Stjepanović)

Mega srušila Split za petu pobedu u nizu i napravila ključni korak ka plasmanu u plej-of

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 15:25

Izabranici Marka Baraća stekli prednost u međusobnim okršajima sa hrvatskim timom u poslednjim sekundama utakmice 23. kola

Nastavili su košarkaši Mege sa sjajnim rezultatima, pošto su u 23. kolu ABA lige u Hali sportova Ranko Žeravica savladali Split 90:85 i tako došli do devete pobede u poslednjih 10 utakmica u regionalnoj ligi.

Vrlo neizvestan meč rešen je u poslednjim minutima, a u samoj završnici je Nikola Đurišić sa linije penala potvrdio trijumf ekipe Marka Baraća i doneo joj prednost u međusobnim okršajima sa Splitom, te je tako doveo i na prag plej-ofa.

Izabrane vesti

Mega je došla do pozitivnog bilansa i sa učinkom 12-11 na tri kola do kraja je jednom nogom već u plej-ofu. Ima tri pobede više od Splita, četiri od Cibone i Igokee, ekipa koje imaju meč manje, pa zbog toga beogradski tim nije još i matematički obezbedio doigravanje, mada je jasno da je potrebno čudo da se tim najmlađeg trenera regionalne lige ne nađe među osam najboljih.

Gosti su nešto bolje otvorili meč, ali je Danko Branković držao Megu u igri. Usledio je preokret u finišu kvartala, pa je domaći tim prvi odmor dočekao sa 23:20. Vodila se velika borba i u nastavku, Baraćev sastav je uglavnom bio u prednosti, ali ne većoj od pet poena, da bi nakon 20 minuta vodio 43:41. Split je krenuo silovito po povratku sa pauze, ali je Mega preko Kazalona i Rudana uspela da iskontroliše situaciju i očuva prednost sa poluvremena pred poslednjih 10 minuta. Do poslednjih trenutaka je bilo neizvesno, ali je Rudan sjajnom igrom držao Megu ispred rivala, da bi Đurišić sa linije penala obezbedio pobedu sa više od četiri poena, koja je Baraćevom timu bila potrebno kako bi stekao prednost u međusobnim duelima.

Matej Rudan je zablistao u završnici i na kraju bio najbolji strelac pobedničke ekipe sa 19 poena, dok je Malkolm Kazalon punio razne statističke kolone i susret okončao sa 14 poena, osam skokova i pet asistencija, što mu je donelo 26 indeksnih poena i titulu igrača utakmice.

Branković sa 14 i Luka Cerovina sa 13 poena bili su glavna snaga Mege u prvom poluvremenu, a junak Đurišić je susret okončao sa 10 poena i šest asistencija.

Uspela je Baraćeva ekipa da ukroti najbolje pojedince protivničke ekipe, svela Šenona Šortera na svega pet poena, limitirala Dominika Mavru na sedam, ali je iskusni hrvatski plejmejker uspeo da sakupi 10 asistencija. Najbolji je u poraženom sastavu bio Tajrel Nelson sa 19 poena, po 13 su dodali Luis Saliven i Josip Jukić, dok je do 12 brojao Mate Kalajžić.

ABA LIGA – 23. kolo

Petak:

Zadar – Igokea 67:68

/Božić 18 – Tanasković 26/

Subota:

Borac Mozzart - MZT 105:84

/Hejl 22 - Kuk 20/

Studentski Centar - Budućnost 69:86

/Tasić 14 - Bel Hejns 17/

Nedelja:

Mega - Split 95:80

/Rudan 19 - Nelson 19/

Mornar - Crvena zvezda ODLOŽENO

19.00: (1,10) Partizan Mozzart Bet (23,0) Cedevita Olimpija (7,50)

Ponedeljak:

18.00: Cibona - FMP Železnik

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK MegaKK SplitMalkolm KazalonMatej RudanNikola ĐurišićMarko Barać

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara