Detalj sa utakmice između Mege i FMP-a (©MN Press)
Detalj sa utakmice između Mege i FMP-a (©MN Press)

Mega u podmlađenom sastavu u polufinalu Superlige Srbije, za FMP nema iznenađenja pred četvrti okršaj u sezoni

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 11:24

Treneri Mege i FMP-a, Marko Barać i Nenad Stefanović, izneli utiske pred početak završne faze plej-ofa domaćeg prvenstva

Obelodanjeni su termini završnice Superlige Srbije, tri tima će se boriti za titulu. Najpre će Mega i FMP deliti megdan u polufinalu, a pobednika u finalu čeka Crvena zvezda.

Obe serije igraće se na dve pobede, a polufinalna počinje već u nedelju, 4. juna, od 18.00. Mega je domaćin, jer je imala bolju koš razliku u grupnoj fazi, s ozbirom da su oba tima ostvarila po pet pobeda (5-1).

Izabrane vesti

Ekipa Marka Baraća je bila prva u Grupi B ispred Borac Mozzarta, Vojvodine i Metalca, a plasmanom u polufinale ostvarila je još jedan ovosezonski cilj. Mladi stručnjak je iskoristio priliku i da ukaže šansu igračima iz juniorskog pogona poput Filipa Jovića, Andreja Mušickog i Bogoljuba Markovića.

"Posle plej-ofa Aba lige i finala Kupa Radivoja Koraća, zauzimanjem prvog mesta u grupi ispunili smo još jedan takmičarski cilj ove sezone. Do svega toga smo došli sa veoma mladim igračima koji su time opravdali svoj talenat i počeli da ga pretvaraju u kvalitet. Pokušaćemo da nekolicini juniora ubrzamo adaptaciju na seniorsku košarku, kako bismo sledeće sezone bili podjednako uspešni. U takvom, podmlađenom sastavu, želimo da se borimo od prvog do poslednjeg minuta i da pružimo najjači mogući otpor ekipi FMP-a", rekao je Barać pred polufinale.

Jedan od najkonstantnijih igrača Mege ove sezone, a posebno u Superligi, bio je kapiten Luka Cerovina. Respektuje narednog protivnika, sa kojim se već tri puta ove sezone susreo i dva puta slavio, ali želi finale.

"Očekuje nas bitna utakmica protiv ekipe FMP-a. Obe ekipe su promenile rostere u odnosu na početak sezone, ali nevezano za to, sigurno je da poseduju veliki kvalitet. Mi želimo da pobedom počnemo ovu seriju i tako napravimo prvi korak ka plasmanu u finale", dodao je Cerovina.

Panteri su dobili samo prvi meč sa Megom ove sezone i to pred svojim navijačima u ABA ligi, potom su izgubili na strani u regionalnom prvenstvu, a pretrpeli su i težak poraz u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Ekipa Nenada Stefanovića je u drugom delu sezone trpela ozbiljne promene u igračkom kadru, ali je poput Mege ostvarila zacrtani cilj u Jadranskoj ligi plasmanom u plej-of, gde je posle tri utakmice ispala od Cedevite Olimpije u četvrtfinalu. Sada su se košarkaši FMP-a domogli i polufinala u domaćem takmičenju kao prvoplasirani u Grupi A ispred OKK Beograda, Spartaka i Zlatibora, pa će pokušati da ponovo prošlosezonski uspeh i izbore se za novo finale.

"Četvrti duel sa ekipom Mege, a mi smo treći put u potpuno drugačijem sastavu tako da ne znam šta tačno da očekujem. Oni su uspeli da zadrže jezgro ekipe što mislim da je velika prednost, a odlučiće ko ima veću motivaciju i želju s obzirom da ulazimo u kraj sezone. Ne može da bude velikih iznenađenja jer se veoma dobro poznajemo. Imaju prednost domaćeg terena, a mi ćemo probati da tu prednost neutrališemo", istakao je trener tima iz Železnika, Nenad Stefanović.


tagovi

KK MegaKK FMPFMPFMP ŽeleznikSuperliga SrbijeKošarkaška SuperligaMarko BaraćLuka CerovinaNenad Stefanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara