Zek Lavin (©AFP)
Zek Lavin (©AFP)

Megatransfer za novu veliku trojku Lejkersa? Zek Lavin je nezadovoljan u Bulsima…

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 11:39

Ali za sada se sve završava na glasinama

Nije bitno samo da umeš, bitno je i da si u klubu u kome se osećaš dobro, a Zeku Lavinu kao da Čikago nije legao. Aktuelna sezona je već treća u kojem igru nosi ekipa pravljena oko Lavina, Demara Derozana i Nikole Vučevića, ali rezultati nikako da stignu i dvosruki ol-star igrač polako postaje nervozan.

Izabrane vesti

Frustriran sam jer ne pobeđujemo. Problem bi bio da nisam frustriran. Pokušavamo nešto da uradimo već treću sezonu, a kao da ne mrdamo”, rekao je nedavno 28-godišnji as.

Samo koji dan kasnije otišao je sa parketa dok je ostatak tima slavio pobedu nad Majamijem (102:97), a mediji već duže vreme spekulišu o tome da bi nezadovoljan igrama Bulsa mogao da napusti Čikago. Istina, takve ga priče prate celim tokom karijere, ali je razlika u tome što do sada nije želeo ni da ih komentariše, a sada…

Zato imam menadžera kakav je Rič Pol. Njegov je posao da priča u moje ime. Moj posao je da igram. Toliko je jednostavno”.

Za takvog igrača naravno postoji interesovanja sa više strane. Atletik je pisao da Lavina želi Filadelfija, koja neće moći da reaguje pre 30. deembra. Golden Stejt bi Čikagu mogao da ponudi Krisa Pola i Džonatana Kumingu. Majami bi se otarasio nekih mladih igrača, među njima i našeg Nikole Jovića, ali i Haimea Hakeza, Oskara Robinsona, možda i veterana Kajla Laurija. Tu su i Njujork Niksi, Bruklin Netsi, Toronto Reptorsi, Juta Džez, Detroit Pistonski, Orlango, sve ipaktimovi sa manjim ambicijama.

Ali tu su i Los Anđeles Lejkersi, a oni tradicionalno privlače najviše pažnje. Lavin je svakako marketinški atraktivan ulov, a takve u Kaliforniji obožavaju. U proseku ubacuje 22,6 poena, uz pet skokova i tri asistencije.

Pa ipak, Lavin ne funkcioniše u tandem sa Derozanom, pa se šuška da bi i Čikago mogao na potpuni remont. Nije isključena ni opcija da krene od nule, sa mlađim timom. Zato bi možda mogao da se odrekne i Aleksa Karuza, on bi lako pronašao novi angažman, motre ga Denver, Milvoki i Finiks.

E sad, šta Lejkersi mogu da ponude? Lebronu je već 39 godina, Dejvis ima sve više zdravstvenih problema i ako hoće da urade nešto veliko treba im neko ko može da pomgne momentalno. Otud Lavin u razmišljanjima, a pominje se i Karuzo kao deo jednačine. Čikago bi zauzvrat dobio Ruija Hačimuru, Danđela Rasela, Ostina Rivsa i možda Gejba Vinsenta. S tim da bi i ovaj posao morao da sačeka januar.

Ko bi tu bolje prošao? Teško je reći, Rivs je recimo vrlo zahvalan igrač, a Lavin je u tek drugoj sezoni petogodišnjeg ugovora teškog 215.000.000 dolara. Možda i prevelika cena za Lejkerse…

NBA

01.00: (1,80) Orlando (12,5) Toronto (2,25)

01.30: (1,65) Atlanta (13,0) Indijana (2,50)

01.30: (1,35) Filadelfija (14,0) Klivlend (3,70)

03.00: (1,10) Finiks (25,0) Portland (7,25)

04.00: (1,35) LA Lejkers (14,0) Juta (3,70)




tagovi

Los Anđeles LejkersČikago BulsZek Lavin

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara