Tajris Meksi i Džejms Harden (Foto: AFP)
Tajris Meksi i Džejms Harden (Foto: AFP)

Meksiju se sprema maksimalan ugovor, Hardenova budućnost u Filadelfiji neizvesna

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 16:46

Mladi plejmejker bi mogao da dobije 200.000.000 dolara vrednu saradnju već ovog leta

Filadelfija Seventisiksersi su ove sezone istakli velike ambicije sa Džoelom Embidom i Džejmsom Harednom na parketu, iskusnim Dokom Riversom na klupi. Još jedna košarkaš poneo je velike zasluge za uspehe tima iz Pensilvanije, 23-godišnji Tajris Meksi.

Pokazao je značajan napredak, pružao odlične partije u kontinuitetu, a kako prenose američki mediji, mogao bi zbog toga na leto da dobije i novi, maksimalan ugovor.

Izabrane vesti

Ove sezone bivši košarkaš Kentakija beleži 20,3 poena, 3,5 asistencije i 2,9 skokova po nastupu, dok van linije za tri poena šutira sa odličnih 43,4 odsto. Uz to je veoma prodoran, a popravio je i šut sa poludistance.

Čini se da je ubedio upravu Siksersa da mu ponudi novu saradnju, a za to ima mogućnost već ovog leta. Ipak, potencijalni problem je što je svojim partijama, odnosom prema obavezama i neumornom zalagajnu, visoko podigao lestvicu, te bi mogao da izvuče i veliki novac za novu saradnju.

Smatralo se da bi mogao da dobije ugovor u rangu Tajlera Hiroa (130.000.000 za četiri godine) ili Džordana Pula (123.000.000 za četiri godine), pa možda čak i nešto slabiji, poput saradnje koju je Enferni Sajmons potpisao sa Portlandom (100.000.000 za četiri godine). Ipak, Meksi je pokazao da zaslužuje više.

Kako se ističe, mogao bi da dobije petogodišnju saradnju tešku 200.000 dolara.

"Možda su mislili da postoji prostor za pregovore, ali pogledajte šta je taj momak uradio. Napredovao je na svakom koraku, njegova ratna etika je sjajna i to svi oko njega ističu. To ga izdvaja. Pa on je sve bolji i bolji. Najverovatnije neće biti pregovora, moraće da mu ponude maksimalnu saradnju", rekao je generalni menadžer jednog NBA tima, koji je hteo da ostane anoniman, prenosi portal Heavy.com.

Ukoliko se tim iz Grada bratske ljubavi zaista odluči za taj potez, postavlja se pitanje - šta će biti sa Džejmsom Hardenom? Preko leta će napuniti 34 godine, a iz godine u godinu ima sve većih problema sa fizičkom spremom i povredama. Mesec dana je bio van terena ove sezone zbog problema sa stopalom, a u poslednje vreme ga muči Ahilova tetiva.

Mogao bi Bradonja da ostane, ali su male šanse da će dobiti dugoročan ugovor. Ima opciju da ostane i naredne sezone za 35.600.000 dolara, ali se sve glasnije spekuliše da bi mogao da se vrati u Hjuston, gde je proveo osam godina pre trejda 2021. godine u Bruklin. U Teksasu se oseća komforno, navikao je na sredinu i nema sumnje da bi ga kao poslednji tim sa Zapada dočekali raširenih ruku.

Uz to, narednog leta ističe i petogodišnji ugovor težak 180.000.000 dolara Tobajasu Herisu, pa se čini da budućnost Filadelfije leži u rukama Džoela Embida i Tajrisa Meksija.



tagovi

Tajris MaksiDžejms HardenFiladelfija SeventisiksersDžoel EmbidTobajas Heris

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara