Karmelo Entoni (Printscreen)
Karmelo Entoni (Printscreen)

Melo o ludom draftu 2003: Jurio sam Miličića po teretanama Detroita

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 02:02

Legendarni Karmelo Entoni se otvorio u gostima kod Dvejna Vejda i ispričao interesantnu anegdotu povezanu sa srpskim centrom

NBA draft iz 2003. jedan je od najjačih u istoriji najkvalitetnije košarkaške lige na planeti. Ostaće upamćeno da je tada Lebron Džejms kao prvi pik otišao u Klivlend, da su kao treći, četvrti i peti izabrani Karmelo Entoni, Krist Boš i Dvejn Vejd, a da je između njih i Lebrona stao Darko Miličić. Srpski centar bio je izbor Detroit Pistonsa sa kojima je 2004. godine zvanično osvojio NBA prsten.

Ipak, tokom perioda pre drafta sve je ukazivalo na to da će Karmelo Entoni, tadašnji student koldža Sirakjuz, biti draftovan od strane Pistonsa odmah nakon što Klivlend izabere Lebrona.

Izabrane vesti

"Mislio sam da sam već odabran, da je gotovo. Rečeno mi je da ću biti drugi pik. Samopouzdanje mi je raslo, bio sam u kampusu Sirakjuza, dobijao trenerke, čarape, košarkaške lopte od Detroita, kao da sam bio njihov član već na koledžu. A onda se to nije dogodilo", rekao je Melo gostujući u podkastu kod Dvejna Vejda i nastavio: "Kao da sam video neke naznake... Počelo je da se priča o Detroitu, a kada neko odjednom počne da priča o nečemu, znači, nešto se dešava."

Uoči drafta, Karmelo Entoni je načuo da Detroit planira da izabere Miličića pre njega i potera za dotadašnjim centrom Hemofarma je počela.

"Čuo sam priče o Darku i Detroitu i odmah se spremio da idem tamo. Morao sam da ga pronađem tamo gde trenira, da dođem do njega. Gde ga kriju? Išao sam u svaku teretanu kako bih ga pronašao - to je istinita priča. Hteo sam da ga pronađem, da ga pobedim jedan na jedan i da pokažem da sam ja prvi pik (Detroita)."

Miličića nije pronašao, ali nije ni završio u Detroitu već u Denveru gde je igrama od 2003. do 2011. godine zavredio status jednog od najvećih igrača u istoriji franšize.

“Morao sam da porastem, da izađem zreliji iz te situacije. Možda, da sam završio u Detroitu bi stvari bile drugačije. Ali tako razmišljam sa trenutnim iskustvom. A kao klinac, glavom sam bio u Detroitu, na samo sat vožnje od Baltimora. Zamišljao sam kako bi mi bilo u toj kulturi, atmosferi i ljubavlji koju Detroit pruža. Bili bi ludo", zaključio je Entoni.


tagovi

Darko MiličićDarko MililčićKarmelo EntoniDetroit Pistons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara