©AFP
©AFP

Meloun odgovorio Jokićevim kritičarima: Teško vam pada što neatletski košarkaš iz Sombora sve razbija

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 12:34

Trener Denvera stao u odbranu Srbina i istakao njegovu dominaciju

Kako se NBA trka bliži plej-ofu među sve učestalijim temama je i MVP izbor pred koji ulogu favorita za osvajanje u očima šire javnosti nosi Nikola Jokić. Srpski centar pomerio je granice po statističkim parametrima u aktuelnoj sezoni i nizom tripl-dablova prišao na korak trećem uzastopnom MVP priznanju.

Ipak, sportska javnost nije u potpunosti saglasna u oceni Jokićevih igara, a u grupu onih koji su pronašli povoda za kritike na račun asa Denvera spada i Kendrik Perkins. Bivši NBA igrač, sada košarkaški analitičar, zamerio je Srbinu da pumpa statistiku tako što se češće opredeljuje za asistencije nego da sam završava akcije, a sve kako bi stizao do tripl-dabl učinka. Perkins je naglasio da takva Jokićeva igra ima više benefita za igrača nego za Denver, ali je na stav nekadašnjeg košarkaša i njegovih istomišljenika replicirao Majk Meloun.

Izabrane vesti

Trener Denvera istakao je da su priče o Jokićevoj sebičnosti besmislene, a da u prilog njima najbolje govori podatak da su Nagetsi pobedili u svakom susretu na kojem je centar ostvario tripl-dabl.

"Nikola je sjajan, bez obzira na statistiku. On je centralna figura u svemu što radimo u ofanzivi. Ne treba mu tražiti zamerke samo zato što je sposoban da tokom utakmice stigne do deset asistencija. On je glavni kreator naše igre i najvažnije je da imamo 24:0 kada on ostvari tripl-dabl", rekao je Meloun i dodao:

"Ljudi njegovu kreativnost i nesebičnost žele da predstave kao pumpanje statistike. Ako je tako, nadam se da će to nastaviti da radi jer istovremeno i mi pobeđujemo. Kada daje doprinos na sve te različite načine ujedno nam omogućava da igramo na mnogo višem nivou. Kakav je naš učinak kada ne dobije tripl-dabl? Pedeset posto... To samo po sebi govori o njegovoj veličini i njegovom značaju".

Jokić u proseku beleži 24,6 poena, 11,7 skokova i 10 asistencija po utakmici, te je jasno zašto je stav većine da u aktuelnom trenutku nema realnog konkurenta u borbi za trofej koji je već dve godine u njegovom vlasništvu.

"Znam iz osam godina rada, a i iz razgovora sa Nikolom da ga ne pokreću pojedinačne nagrade. Kada se ujutru probudi, kaže 'da, ja sam trostruki MVP, zaslužno sam to osvojio, ali nam to neće doneti pobedu nad Memfisom sutra'. To je njegova veličina. Ekipe mrze momka zato što je on sjajan već dugo vremena u kontinuitetu. Dakle, možda su kritičari samo umorni od ovog igrača, neatletskog košarkaša iz Sombora, Srbije, koji i dalje sve razbija. Možda ljudima to teško pada. Ali on zna da je košarkaški čistunac. On ne radi ništa da pumpa svoje brojke, to nije u njegovoj prirodi", rekao je trener Denvera.


tagovi

Majk MelounNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara