Majkl Meloun (Foto: AFP)
Majkl Meloun (Foto: AFP)

Meloun upozorava pred finale: Zaboravite da je Majami bio osmi

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.05.23. | 04:59

"Dobili su Milvoki, najbolji tim regularnog dela sezone 4:1. Savladali su Boston, drugi najbolji tim konferencije 4:3", istakao je trener Denvera

Neporažen kod kuće, može se reći da je Denver bio najbolji tim u dosadašnjem toku plej-ofa. Pometlao je Los Anđeles Lejkerse, rutinski je eliminisao i Minesotu, a najteže mu je bilo protiv Finiksa kojem je, opet, prepustio samo dve utakmice. Stoga ni ne čudi što su Nagetsi u očima mnogih u finalu protiv Majamija izraziti favorti da po prvi put u istoriji franšize osvoje titulu.

Ipak, taj epitet, odnosno ulogu favorita trener tima iz Kolorada Majkl Meloun ne želi da prihvati, već poziva na oprez, podsećajući koga je sve Hit na putu do finala eliminisao.

Izabrane vesti

"Svi treba da zaborave da su osmi nosioci. Dobili su Milvoki, najbolji tim regularnog dela sezone 4:1. Savladali su Boston, drugi najbolji tim konferencije 4:3. Kada dođete do finala, tu se više ne proča o tome ko je bio koji nosilac", rekao je Meloun na konferenciji.

Većina košarkaških stručnjaka pak nije saglasna sa Melounom, pa mnogi Denveru daju veliku prednost, prvenstveno zbog nezaustavljivog Nikole Jokića.

"Za one što misle da će serija biti laka, ne znam šta bih vam rekao. Biće ovo naveći izazov u našim životima. Ovo je NBA finale. Želimo prvi prsten u istoriji franšize. Biće to najteža stvar koju smo ikada uradili", zaključio je Meloun.

Na pitanje bog čega bi Nagetsi trebalo da ih se plaše, košarkaš Majamija Gejb Vinsent je posle pobede u sedmoj utakmici protiv Bostona kratko poručio:"Svi su sumnjali u nas, a pogledajte gde smo."

Prva utakmica finala NBA lige igra se u Denveru u noći između četvrtka i petka u uobičajenom terminu od 2.30 po srednjeevropskom vremenu.


tagovi

Denver NagetsMajami HitNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara