Šakil Harison i Kevin Pangos (©AFP; ©Starsport)
Šakil Harison i Kevin Pangos (©AFP; ©Starsport)

Mesina krpi rupe nakon slabog početka, Milanu iz NBA stiže zamena za Kevina Pangosa

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.11.23. | 10:06

Šakil Harison blizu prelaska u redove šampiona Italije

Iako je letos dovela jedno od najvećih pojačanja u Evroligi, potpisala saradnju sa Nikolom Mirotićem, Olimpija Milano se muči na startu sezone. Izgubila je Superkup od Virtusa, posle šest rundi u Evroligi ima samo jednu pobedu, a počela je da posrće i u italijanskom Palakanestru, te već kaska za vodećim timovima (4-2).

U porazu od Monaka u timu nije bilo Kevina Pangosa, a trener Etore Mesina je istakao da je to bila "tehnička odluka", kao i da će videti "da li će nastaviti tako", što je bio jasan znak da su u klubu nezadovoljni učinkom Kanađanina, čiji boravak u prestonici mode su obeležile povrede. Sve je jasnije da bi bivši igrač Barselone i Zenita mogao da napusti klub, pošto je na pragu Mediolanum foruma i NBA pojačanje - Šakil Harison.

Izabrane vesti

Eurodevotion je prvi preneo da su Manekeni bacili oko na bivšeg igrača Finiksa, Čikaga, Jute, Denvera, Bruklina, Portlanda i Lejkersa, ali je i litvanski BasketNews potvrdio da postoji interesovanje šampiona Italije za njegove usluge. Fabricio Lorenci sa Republike je otišao i korak dalje, istakao da je saradnja dve strane već ugovorena. Čak i da je malo požurio, jasno je da interesovanje Olimpije postoji, da je veoma ozbiljno i da dve strane uveliko pričaju.

Harison je u NBA stigao 2018, nakon što ga dve godine ranije niko nije izabrao na draftu, a za priliku se izborio preko Razvojne lige i filijale Finiks Sansa, koji su mu na kraju i ukazali šansu u najjačoj ligi sveta. Sakupio je 180 nastupa u ligaškom delu sezone, uz prosek od 5,3 poena, 2,5 skoka i 1,7 asistencija, a poslednji put je na terenu bio u minulom plej-ofu, kada je ubeležio osam epizodnih nastupa za Lejkerse (četiri minuta u igri u proseku).

Ipak, igrao je minule sezone dobro u Razvonoj ligi, ubeležio čak 50 nastupa za Saut Bej Lejkerse i prosečno beležio 12,5 poena, 7,7 asistencija, 6,3 skoka, 2,2 ukradene lopte i 1,1 blokadu. Krajem avgusta je potpisao za Memfis, ali uprkos činjenici da imaju ozbiljne kadrovske probleme, Grizlisi su ga otpustili pred početak takmičarske godine, nakon što je upisao dva nastupa u predsezoni.

Sve je prilika da će prvi put u karijeri zaigrati u Evropi i to u dresu Milana, a ostaje da se vidi kakva sudbina čeka iskusnog Pangosa, kojeg bi sigurno brojni timovi, uprkos čestim povredama, voleli da vide u svojim redovima. Kanadski reprezentativac sa slovenačkim pasošem je izgradio ozbiljnu reputaciju u evropskim krugovima i iza sebe ima 135 nastupa u Evroligi, uz prosek od 10,4 poena i 4,7 asistencija. Ipak, prethodne sezone je odigrao samo 16 mečeva u elitnom takmičenju (8,9 poena i 3,4 asistencije) i još 14 u italijanskom prvenstvu (8,8 poena i 3,6 asistencija).

Očekivalo se da konačno pokaže od čega je pod Mesininim vođstvom, ali izuzev 16 poena u susretu sa Olimpijakosom, odigrao je ispod svojih standarda (7,2 poena i tri asistencije u EL), a čak i na Apeninima je imao skromne brojke tokom pet ubeleženih nastupa (8,4 poena i 3,8 asistencija).


tagovi

Olimpija MilanoEtore MesinaKevin PangosŠakil Harison

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara