Etore Mesina (©Star Sport)
Etore Mesina (©Star Sport)

Mesina predlaže nove promene u Evroligi: Nije fer da samo osam klubova ide dalje

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 02:54

“Ako pogledamo NBA, čak 16 klubova ide u plej-of, plus se igra plej-in turnir. Moramo da nađemo pravi pristup i menjamo takmičenje“

Evroliga je odavno plodno tlo za spekulacije koje vuku takmičenje na više različitih strana. Od toga da će se broj učesnika povećati na 20, do megalomanskih snova o deljenju na dve konferencije nalik NBA sa 24 ekipe, šarenoliki su predlozi kako bi mogla da izgleda budućnost evorpske košarke.

Etore Mesina takođe je jedan od onih koji smatra da postojeći sistem treba menjati nabolje, a kada vrsni italijanski stručnjak govori, njegova se reč daleko čuje... On je, naime, nezadovoljan formatom plej-ofa, odnosno što dalje prolazi osam od osamnaest ekipa. Trener milanske Olimpije smatra da to nije fer...

Izabrane vesti

“O tome govorim već dve-tri godine. I verovatno sam prvi koji je ukazao na ovaj problem. Moramo što pre da promenimo format doigravanja, jer nikako nije u redu da od 18 učesnika samo osam ide dalje. Taj broj mora da se poveća“, jasan je Mesina.

Kao četvorostruki šampion Evrolige i neko ko zna kako se radi u NBA, Mesina veruje da je sistem najjače lige sveta odličan primer kako bi trebalo da se menja takmičenje.

“Ako pogledamo NBA, čak 16 klubova ide u plej-of, plus se igra plej-in turnir. Moramo da nađemo pravi pristup i menjamo takmičenje“.

Ova sezona je daleko najneizvesnija, jer nakon prvog kruga utakmica pet ekipa na vrhu ima skor 11-6, dok čak deset ekipa razdvajaju samo dve pobede...

“Odavno više nema iznenađenja u ovom takmičenju, ali ako nekoga potceniš i uđeš u utakmicu nešto lakše, dobiješ po glavi i poražen si. Izuzetno je takmičarska liga i definitivno je sve moguće. Sada više ne znam ni koliko je pobeda dovoljno da bi se ušlo u plej-of, sa ovakvim stanjem na tabeli sve se iskomplikovalo“.

Mesinina Olimpija je na šest pobeda i tri recke od zone četvrtfinala.tagovi

Etore MesinaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara