Dejan Radonjić (©MN Press)
Dejan Radonjić (©MN Press)

Mesinin Armani bolji od Radonjićevog Panatinaikosa u finalu Pavlos Janakopulos turnira

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 22:27

Jedini dvocifren u ekipi iz Atine bivši igrač Crvene zvezde Nejt Volters

Košarkaši Olimpije Milano osvojili su Pavlos Janakopulos turnir, pobedom nad domaćinom Panatinaikosom u finalu 77:64. Izabranici Etorea Mesine su većim delom susreta bili u prednosti, a ključnu su napravili sredinom odlučujućeg kvartala kada su stekli 15 poena viška.

Odbrana Zelenih nije imala rešenja za bivšeg centra Žalgirisa i Barselone Brendona Dejvisa koji je postigao 20 poena. Sa druge strane, jedini dvocifren u ekipi Dejana Radonjića bio je Nejt Volters koji je brojao do 10.

Izabrane vesti

Atinjani su bolje otvorili duel i imali kontrolu u uvodnim trenucima. Armanije odgovorio dobrom igrom u napadu, ali je posle uvodnih 10 minuta bio u zaostatku (18:20). Poenima sa distance Tomaso Baldazo i Bili Beron su održavali gost eu igri, dok je PAO mahom kroz reket pokušavao da dođe do poena. Ipak, kako je meč odmicao tako je Mesinina četa igrala sve bolje, te je na veliki odmor otišla sa 40:33.

U nastavku su Derik Vilijams i Paris Li pokrenuli Zelene koji su prišli na samo dva poena zaostatka. Nisu ipak imali snage za preokret, pa je tim iz Milana poslednji odmor dočekao sa viškom od pet poena. U poslednjem kvartalu je stvari u svoje ruke preuzeo Dejvis, razbio centre Panatinaikosa i trasirao Italijanima put ka pobedi.

Beron je na kraju bio drugi najefikasniji u pobedničkom timu sa 12 poena, dok je italijanski reprezentativac Baldazo dodao 10 poena. Nije zgoreg pomenuti da su domaćinu nedostajali Marijus Grigonis i Mateuš Ponitka, dok je Armani nastupio sa 11 igrača, bez pomoći Kevina Pangosa, Luiđija Datomea, Johanesa Fojtmana, Ševona Šildsa i Stefana Tonuta.

Treće mesto na turniru Pavlos Janakopulos osvojio je Efes pobedom nad Makabijem 87:81, uz 18 poena Vasilija Micića.

Panatinaikos: P Kalaicakis 3, Volters 10, Li 7, Papajanis 7, Bohoridis 8, Vilijams 7, Endrus 9, J. Kalaicakis 2, Samonturov, Hugas, Mancukas 4, Gudaitis 7

Armani: Dejvis 20, Tomas 8, Mitru Long 9, Meli 6, Beron 12, Riči 2, Biliga, Hol 5, Baldazo 10, Alviti, Hajns



tagovi

Pavlos JanakopulosKK PanatinaikosOlimpija MilanoDejan RadonjićEtore MesinaBrendon DejvisNejt VoltersBili Beron

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara