Branislav Ratkovica (©MN Press)
Branislav Ratkovica (©MN Press)

Metalac u petak napadao prvo mesto KLS, već u utorak rasformiran tim

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 11:54

Trener Branislav Ratkovica i igrači slobodni u potrazi za novim angažmanom

Kvalitet domaće košarke van onoga što gledamo od večitih rivala i drugih klubova iz regionalnog takmičenja poslednjih godina se popravio u određenoj meri, ali je i dalje daleko od ideala kojem teži.

Vremena su teška, do novca je sve teže doći, pa tako i ne čudi, mada treba sve ozbiljno da nas zabrine što je Metalac iz Valjeva u samo pet dana od “napadamo vrh KLS“ promenio kurs ka potpunom rasformiranju ekipe.

Izabrane vesti

Informaciju koja se pronela nedavno potvrdio je za Mozzart Sport sada već bivši trener Branislav Ratkovica. Čovek koji se pod obećanjem stabilnog budžeta i visokih ambicija ovog leta vratio u Metalac posle rastanka pred kraj prošle sezone, doživeo je sudbinu nekih svojih kolega, u raspletu kakav čak ni za našu košarku nije toliko čest...

“Istina je, ekipa je rasformirana i svi su dobili odrešene ruke da biraju sledeći klub“, izjavio je Ratkovica za Mozzart Sport.

Kako se došlo do toga da se ambicije toliko promene u samo nekoliko dana, nikom i dalje nije jasno... Mada je tako nešto moglo i da se nasluti sa odlaskom finansijera i dojučerašnjeg predsednika Metalca Vladana Jankovića.

“Pazite, u petak mi je rečeno da je cilj da napadnemo prvo ili drugo mesto u KLS, da probamo da izborimo povratak u regionalnu košarku. Sve je bilo dogovoreno, a onda sam u utorak samo dobio poziv da su se planovi promenili i da klub ne može da iznese ambicije koje su prvobitno zacrtane“, sleže ramenima Ratkovica i dodaje:

“Ne znam iskreno šta je razlog, znam onoliko, koliko znaju i igrači. I ja sam ostao zatečen kada sam čuo ovu vest, evo sinoć sam se vratio kući“.

Metalac je ovog leta bio prilično aktivan na tržištu. Klub je doveo čak devet pojačanja – iskusnog Nemanju Protića, zatim triling stranaca Damarija Frenklin – Keni Daj – Kristijan Bandi, te Aleksu Čabrila, Filipa Đurana, Stefana Lakića, Mihaila Mušikića i Lazara Stankovića. Dakle, okosnicu tima je uz momke iz inostranstva trebalo da čine igrači koji su dobro poznati u domaćim košarkaškim okvirima. Ali, sve je ipak nestalo preko noći. Kolege sa portala Košarka24 pišu da je “navodno problem nastao zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava, što je dovelo u pitanje dobijanje novca od grada“.

“Koliko znam, klub neće da se gasi, samo neće imati ekipu kakva je bila na okupu s početkom priprema. Metalac će imati novog trenera i igrače, u sada realnim okvirima. I ambicije će biti dosta skromnije nego do utorka“, završava Ratkovica koji se neplanirao suočava sa problemom svakog trenera, da nema angažman polovinom avgusta, kada su drugi timovi već formirani...


tagovi

Branislav RatkovicaKK MetalacKošarkaška liga SrbijeKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara