©AFP
©AFP

Mičel sam slomio Kliperse! Juta povela u seriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 06:55

Sjajni šuter Džezera ubacio 45 poena u slavlju svog tima - 112:109

Donovan Mičel je bukvalno sam slomio Kliperse u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije, iako je malo falilo da Džezeri plate danak činjenice što su se čitavog meča oslanjali na učinak praktično samo jednog igrača. Ipak, to se nije dogodilo, iako je Markus Moris u poslednjem napadu na utakmici imao priliku da odvede meč u produžetak, ali je izblokiran, pa je Juta zasluženo došla do vođstva u seriji - 112:109.

Mičel je meč okončao sa 45 postignutih poena, pet asistencija i tri skoka, ali se nije radilo o klasičnom ispucavanju. Imao je prilično visokih 53 odsto procenta šuta, gađao je 16/30 iz igre, odnosno 6/15 za tri poena. Kao što smo rekli, problem je predstavljalo to što je u igri domaćina u ovom meču zavisilo sve praktično samo od njegovog učinka, pa je prvi naredni igrač Jute, Bojan Bogradnović ubacio "skromnih" 18 poena.

Izabrane vesti

Srećom po Jutu, pa Klipersi u svojim redovima nisu imali igrača koji bi adekvatno odgovorio na rafalnu paljbu protivnika, a posebno onda kada je trebalo povući ekipu ka pobedi. Gosti su i pored toga prilično dugo vodili, u drugoj četvrtini su imali i maksimalnih +14 (51:37), ali su postepeno padali. Doživeli su krizu u trećoj deonici, a onda pod pritiskom Donovana Mičela u poslednjem kvartalu predali prednost protivniku. Juta je najžešći nalet imala sredinom četvrte četvrtine, kada je stigla do dvocifrene zalihe (103:93), ali ni domaćin nije uspeo da iskoristi svoju prednost. Zaliha se postepeno gubila, a onda se došlo do toga da poslednji napad odlučuje o eventualnom produžetku. Ipak, sve ovo je bila najava žestoke serije ova dva tima.

Kavaj Lenard je bio najefikasniji kod Klipersa sa 23 poena, dok je Pol Džordž ubacio 20.



tagovi

Donovan Mičel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara