Micić, Larkin i Simon (©Shutterstock)
Micić, Larkin i Simon (©Shutterstock)

Micić + Larkin + Bobua = 50! Evo opet raspucanog Efesa, Danston igrao s zatvorenim okom i postao najbolji bloker Evrolige

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.10.20. | 22:04

Ekipa Ergina Atamana slavila na teškom gostovanju Olimpijakosu

Oduzmi Vasi Miciću Šejna Larkina i Jin ostaje bez svog Janga, oduzmi Efesu savršeno partnerstvo i nije to više ona kaznena ekspedicija i prvi kandidat za evropsku krunu iz prošle sezone!

Eto, toliko Šejn Larkin znači ovom timu i to se na školskom primeru videlo u petak uveče. Efes je ponovo zablistao prošlogodišnjim sjajem i pokorio Dvoranu mira i prijateljstva u Pireju uz konačnih 84:79 (29:26, 15:12, 19:19, 21:22).

Izabrane vesti

Efes je ponovo onaj stari! Biće potrebno još neko vreme dok se sve kockice ne poslože, ali Efes je ponovo zaličio na savršeno podmazanu mašinu koja je harala Evropom do prekida takmičenja zbog pandemije virusa korona.

Vasilije Micić odigrao je ofanzivno najbolju partiju i ubeležio ovosezonski lični rekord sa 20 poena (7/15 iz igre, 2/6 za tri), uz još sedam asistencija, ali i pet izgubljenih lopti. Kada na njegov učinak dodamo još po 15 poena Šejna Larkina i Rodriga Bobue dolazimo do sume od 50 poena za trojicu vodećih bekova Efesa! Larkin je u ovosezonskom debiju skupio 15 poena, mada je očigledno da još nije podesio nišanske sprave (4/13 iz igre, 1/6 za dva). Ali, za svojih 20 minuta u igri odradio je strašno važan posao da podigne samopouzdanje ekipe i učini saigrače boljim, a pogotovo Vasu Micića kome je očigledno jako nedostajao njegov idealni partner u napadu. Efes je šutirao odličnih 51,8 odsto iz igre (29/55), od čega 47,6 odsto za tri poena (10/21) što je faktor koji je ovom timu mnogo nedostajao u prethodne četiri utakmice.

Gosti iz Istanbula vodili su glavnu reč na parketu više od 35 minuta. Olimpijakos je posle uvodnog vođstva izgubio konce i za kratko vreme Efes je imao dvocifrenu razliku (41:28). To ništa nije značillo jer je domaćin do starta treće četvrtine uspeo ne samo da istopi minus, već i da opet povede, ali samo nakratko. Upravo su Micić i Larkin ponovo uzeli kontrolu dešavanja na parketu u svoje ruke i u seriji 13:4 praktično prelomio susret. Gosti su ponovo otišli na dvocifrenu prednost, ali ni to nije bilo dovoljno da se otresu tvrdoglavih Pirejaca. Malo je falilo da Bili Spanulis izgubljenu utakmicu pretvori u dramu svojom magijom, ali nedostajalo mu je malo više podrške od saigrača. Olimpijakos je uspeo da se približi na samo tri poena zaostatka (77:80), ali posle toga je Micić sa penala stavio tačku na pobedu.

Herojski podvig napravio je večeras Brajant Danston. Legendarni centar i jedan od najboljih defanzivaca Evrolige pretrpeo je jak udarac u oko tokom treće četvrtine posle čega je insistirao da se vrati na parket i završi započeti posao. I odradio je mnogo bitnu rolu, jer Olimpijakos pored njega nije mogao do lakih poena u reketu.

U međuvremenu Danston je postao najbolji bloker u istoriji Evrolige i na večnoj listi pretekao Frana Vaskeza koji je ostao na 249 blokada, dok Efesov veteran sada ima jednu više. U redovima Olimpijakosa najefikasniji je bio Hasan Martin sa 11 poena, šest skokova i tri blokade. Poen manje ubacili su Kostas Slukas (sedam asistencija) i Šakil Mekisik.

EVROLIGA – 6. KOLO

Četvrtak

CSKA M. – Valensija 84:75

/Džejms 17 – Kalinić 15/

Asvel – Žalgiris 74:83

/Kaudi 18, Jabusel 17, Lajti 16 – Grigonis 25/

Makabi Tel Aviv – Fenerbahče 65:75

/Vilbekin 23 – Muhamed 17/

Real Madrid – Bajern 100:82

/Kerol 19 – Boldvin 18/

Petak

Himki - Crvena zvezda 83:77

/Mekolum 23 - Lojd 18/

Olimpijakos - Efes 79:84

/Martin 11 – Micić 20/

20.30: (3,05) Baskonija (15,0) Barselona (1,45)

**kvote su podložne promenama

Odloženo

Zenit – Panatinaikos

Milano - Alba



tagovi

Anadolu EfesOlimpijakosVasilije MicićŠejn LarkinBrajant DanstonRodrig Bobua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara