Vasa Micić (©MN Press)
Vasa Micić (©MN Press)

Micić i Larkin rafalnom paljbom ugasili Makabi, Efes gazi sve pred sobom

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 20:13

Pivari upisali osmi uzastopni trijumf u Evroligi

Dugo je spavao Efes ove sezone, prespavao je veći njen deo i bio daleko od prošlosezonskog ubilačkog moda. Sada kada se probudio, spašavaj se ko može. Četa Ergina Atamana igra sve bolje kako vreme prolazi, prava eksplozija se tek očekuje, a Pivari su uz Barselonu glavni favoriti da se nađu u samoj završnici Evrolige. Ponovo je Efes u modu kada gazi sve pred sobom, a najnovija žrtva je Makabi Tel Aviv – 90:66

Vasilije Micić i saigrači su u strašnoj formi. Nemilosrdno gaze Pivari rivale u Evroligi. Sve više podsećaju na prošlogodišnju kaznenu ekspediciju, a u pojedinim segmentima čini se da je Efes nadograđen. Kada ubace protivnika u svoj ritam, protivniku nema spasa. Baš to se dogodilo Makabiju u Minora Mivtakim areni.

Izabrane vesti

Završio je Vasilije Micić meč sa 15 poena, četiri asistencije i ukradenom loptom. Šejn Larkin je nabildovao statistiku u nastavku i došao do učinka od 15 poena (pet od devet trojke), četiri skoka i tri asistencije. Tibor Plajs i Krunoslav Simon ubacili su po 10 poena, a hrvatski košarkaš je imao i šest asistencija.

Kod Efesa je najzapaženiji bio Skoti Vilbekin. Ubacio je 15 poena, sakupio pet skokova i podelio dve asistencije. Ante Žižić je dao 14 poena, uhvatio je i šest lopti ispod obruča, a do dvocifrenog učinka došao je i Tajler Dorsi (10).

Efes je i danas imao nestvarne procente šuta za tri poena. Sastav Ergina Atamana je presudio Makabiju dalekometnim hicima. Pogodio je 14 trojki iz 26 pokušaja (54 odsto).

Uraganskim naletima mašinerije sa Bosfora nije mogao da se odupre ponos Izraela. Nagazio je Efes gas od samoga starta. Pogodio je iz prvog poseda Sertač Sanli, a da Omri Kaspi nije uzvratio u narednom napadu, Pivari bi od početka do kraja bili u vođstvu. Dirigovao je napadima Efesa Vasilije Micić, bio pokretačka snaga i pravi lider. Reprezentativac Srbije dominirao je u Tel Avivu, u prvom poluvremenu. Bio je neuhvatljiv za čuvare i ponajviše zahvaljujući njegovom blistavom izdanju Efes je otišao na dvocifrenu prednost.

Na terenu je postojao samo jedan tim – Efes. Vasiliju Miciću je najveća poenterska podrška do odlaska na veliki odmor bio Tibor Plajs. Nemac je širio odbranu Makabija i dobrom rolom je privremeno fokus sa bekova prebacio na sebe. Makabi je dobrom energijom na početku trećeg kvartala nagovestio da bi mogao da se vrati u meču, ali bila je to ozbiljna zabluda.

Ergin Ataman je tajm-autom isekao seriju domaćina, a baš u tom trenutku su se Vasiliju Miciću priključili Šejn Larkin i Kruno Simon. Proradio je šut Šejnu Larkinu, a igra Efesa je momentalno poprimila novu dimenziju. Šuterska kanonada gostiju označila je početak Makabijevog kraja, a takođe je bila uvod u novu ubedljivu pobedu Efesa. Loše su se protiv Efesa proveli moskovski CSKA i Fenerbahče, nije bilo za očekivati da Makabi preživi Efes i njegove britke sablje – Šejna Larkina i Vasilija Micića.

Efes je ostvario 19 trijumf ove sezone u Evroligi i tako se na drugom mestu poravnao sa Olimpijom. Makabi je pretrpeo 17 poraz i redovno kolo Evrolige dočekaće na 14. poziciji. Efes u petak gostuje minhenskom Bajernu, a Makabi će Žalgirisu stati na crtu.

EVROLIGA - ZAOSTALI MEČ 23. KOLA

Utorak

Makabi - Efes 66:90

/Vilbekin 15 - Micić 15/



tagovi

Anadolu EfesKK Makabi Tel AvivEvroligaVasilije Micić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara