Vasilije Micić u duelu sa košarkašima CSKA (Foto: AFP)
Vasilije Micić u duelu sa košarkašima CSKA (Foto: AFP)

Micić izborio produžetak, Šved promašio šut za pobedu - Efes slavio u Moskvi

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.02.22. | 20:11

Velika borba i poraz CSKA pred svojim navijačima od aktuelnog šampiona Evrope

Sjajan meč u glavnom gradu Rusije, odluka je pala tek u produžetku, a ceo plen osvojio je Anadolu Efes. Vratio se turski sastav iz debelog minusa, poenima Vasilija Micića u poslednjoj sekundi izborio produžetak, a onda uz malo sreće došao i do pobede u dodatnih pet minuta. Aleksej Šved je na oko dve sekunde do isteka vremena ostao sam u uglu, opalio van linije 6,75 i promašio i sedmi šut za tri poena na utakmici. Trijumf Pivara je sa crte potvrdio Rodrig Buboa, za konačnih 99:97 (86:86).

Oba tima su večeras bila bez prvih trenera kraj aut linije. Dimitris Itudis i Ergin Atamana nisu mogli da budu uz svoje timove zbog bolesti, pa je grčkog stručnjaka odmenio asistent Andreas Pistiolis, turskog zemljak i pomoćnik Jakup Šekizkok.

Izabrane vesti

Imao je branilac trona čak 15 poena minusa sredinom treće deonice, koju je CSKA otvorio serijom 18:0. Gosti se ipak nisu predavali. Do kraja četvrtine postigli su 13 poena, primili pet i na odmor otišli sa -7.

U poslednjem kvartalu je Micić trojkom pokrenuo preokret, usledili su poeni Brajanta Danstona i trojka Larkina za vođstvo turskog tima (65:64) posle vezanih osam poena na startu odlučujuće deonice. Usledila je rezultatska klackalica, borba do poslednje kapi znoja, a delovalo je da će Armejci odbraniti domaći teren posle trojke uz faul Danijela Heketa u poslednjim sekundama. Pogodio je italijanski reprezentativac i dodatno bacanje za +2, ali je Micić posle sjajnog prodora poravnao u poslednjoj sekundi.

Otišlo se u produžetak, a Efes je posle šest vezanih poena imao velikih četiri poena viška u poslednjem minutu. Ipak, usledila je trojka Marijusa Grigonisa, a onda neuspešan napad Pivara. Imao je CSKA priliku da dođe do pobede u poslednjih 10ak sekundi, Vil Klajburn se zaleteo, otvorio Švedu čistu poziciju u uglu, ali iskusni ruski košarkaš nije bio dovoljno pribran, pa je promašio otvoren šut za pobedu.

Usledio je nameran faul, mada je Moerman promašio dva penala, ali je potom na 0.7 do kraja odbrana CSKA morala da faulira Bubou, koji je stavio tačku.

Za igrača utakmice proglašen je Šejn Larkin, koji je bio nadomak dabl-dabla - 26 poena i devet asistencija. Sa indeksom 36 istakao je i ozbiljnu kandidaturu za titulu MVP kola. Ispratio ga je Buboa sa četiri poena manje, dok je Micić dodao 16 poena uz šest asistencija. Dvocifren i Brajant Danston sa 12, ali je završio meč kada je zaradio peti faul u četvrtoj deonici. Plajs je takođe bio nadomak dabl-dabla, nedostajao mu je jedan poen (12 skokova).

Kod Moskovljana je još jednom zablistao Danijel Heket. Susret je okončao sa 33 poena, ali nije bilo dovoljno za pobedi. Marijus Grigonis je odigrao jedna od najboljih mečeva od dolaska iz Žalgirisa, pa je ubacio 20 poena, dok je Vil Klajbur standardno bio među najkorisnijima pa je susret okončao sa 19 poena, sedam skokova i četiri završna dodavanja (indeks 15).

EVROLIGA – 24. kolo

Utorak

Fenerbahče - Asvel 85:76

/Buker 16 - okobo 23/

Crvena zvezda - Olimpija Milano 57:63

/Holins 13 - Dilejni 18/

Žalgiris - Makabi Tel Aviv 78:94

/Blaževič 20 - Naneli 32/

Panatinaikos - Monako 83:91

/Evans 16 - Džejms 29/

Baskonija - Zenit 82:90

/Boldvin 16 - Beron 24/

Barselona - Bajern 71:66

/Kurič 20 - Lučić 16/

Sreda

CSKA - Efes 97:99 (86:86)

/Heket 33 - Larkin 26/

Alba - Uniks U TOKU

20.45: (1,07) Real Madrid (25,0) Olimpijakos (8,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Anadolu EfesKK CSKA MoskvaVasilije MicićDanijel HeketŠejn LarkinVil KlajburnTibor PlajsRodrig BuboaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara