Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Micić o svom NBA početku: Baš je teško kad igraš dva dana zaredom, ne znam kako to igrači ovde izdržavaju

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.11.23. | 00:13

"Imamo dosta video analiza, iz kojih morate dosta toga da naučite. To je ono što sam dosad naučio ovde. I dalje se pridržavam nekih svojih radnih navika iz prošlosti, koje moram da radim i ovde, a pre svega da vežbam", rekao je srpski reprezentativac

Odlazak u NBA ligu trebalo je da bude ne samo šansa da se okrene novi list, već i dostigne novi vrhunac karijere. Ipak, za Vasilija Micića početak u najjače takmičenje na svetu donelo je dosta izazova, drugačiju ulogu i smanjenu minutažu u odnosu na onu na koju je navikao u Efesu gde je bio dvostruki šampion Evrope, MVP prve faze, kao i dvostruki MVP Fajnal fora...

Ipak, spreman je da se bori i strpljivo čeka svoju šansu da zablista.

Izabrane vesti

"Drugačije je (nego u Evropi)", kaže Micić za TalkBasket i nastavlja:

"Kada imate utakmice dva dana zaredom, baš je teško. Nije mi jasno kako uspevaju da izdrže igrači ovde. Još se oporavljam od putovanja u Portland (20. novembar)".

Ritam je drugačiji, u NBA ligi ima 82 utakmice, dok je u Evroligi 34 kola, plus ono što se odigra u prvenstvu i nacionalnom kupu... Zbog svega što se dešava, Micić je morao da nauči da trenira manje nego inače. I pored toga, želi da zadrži svoje radne navike.

"Imamo dosta video analiza, iz kojih morate dosta toga da naučite. To je ono što sam dosad naučio ovde. I dalje se pridržavam nekih svojih radnih navika iz prošlosti, koje moram da radim i ovde, a pre svega da vežbam".

Micić na početku svog NBA putovanja beleži 3,6 poena i 2,9 asistencija za prosečno 12,4 minuta u sedam nastupa.


tagovi

Vasilije MicićNBA ligaOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara