Micić posle maestralne noći: Došao sam u NBA sa jasnim ciljem

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 12:10

Srbin nije skrivao zadovoljstvo posle sjajnog debija

U manje od 24 časa stala je neverovatna priča Vasilija Micića koji je istog dana doputovao u Šarlot i odigrao debitantsku utakmicu u dresu Hornetsa tokom koje je pružio značajan doprinos u pobedi nad Memfisom (115:106). Srpski reprezentativac je sa 18 poena i devet asistencija postavio lične rekorde u NBA ligi i potvrdio buđenje po prelasku iz Oklahome, a posle fenomenalnog predstavljanja publici u Spektrum Centru sumirao je utiske.

Izabrane vesti

"Nisam očekivao da ću ostvariri lični rekord, poenterski i po broju asistencija. Jutro pre utakmice sam stigao u Šarlot i nisam znao ni da li ću igrati. Pre svega sam srećan jer smo preživeli ovu utakmicu. Odigrali smo sjajno kao tim. Nisam znao mnogo o ekipi, ali mi je bilo jasno da imamo veliki potencijal. Danas je sajajan dan za mene, ali kao što sam rekao, pre svega sam srećan zbog pobede", kazao je Micić.

Igrač koji se na pozornici Evrolige okitio MVP zvanjem došao je u NBA ligu praćen visokim očekivanjima, ali u prvom klubu nije uspeo da se predstavi u željenom svetlu.

"Sve što se desilo u mojoj prošlosti predstavlja sjajno iskustvo i ponosan sam na sve što sam postigao u Evropi, ali NBA je novo poglavlje za mene. Ne smatram da sam nešto drastično promenio u mojoj igri i siguran sam da imam šta da pokažem, ali mi je za to potrebna prilika. Srećan sam da sam pokazao potencijal, ali ovo je samo jedna utakmica i nadam se da ću nastaviti da igram dobro. Došao sam u NBA sa jasnim ciljem i svrhom, a ne da budem samo deo nekog tima. Odlučio sam se za NBA kako bih se dokazao na novom nivou i napredovao. To će mji biti cilj dokle god sam ovde. Učim kroz iskustvo koje stičem. Naučio sam dosta i kroz Oklahomu. Nije bilo lako, zbog minuta na terenu i uloge koju sam imao, ali sam bio svestan okruženja i trudio sam se samo da ostanem u formi. Tako ću i nastaviti, bilo da sam ovde ili u nekoj drugoj okolini. Srećan sam što ljudi ovde shvataju da imam potencijal dovoljan da se izdignem i dokažem da sam sposoban da igram na ovom nivou".

Fenomenalno izdanje motiv je više za Micića pred nove izazove.

"Sve što me je dočekalo u Americi je potpuno novo za mene, ali sve je to košarka, potrebno je da budemo profesionalci. Neophodno je da gladamo na sledeći izazov i da fokus bude na prvom narednom koraku, tako makar ja pristupam profesionalnim obavezama i do sada mi je to pomagalo da ostanem koncentrisan i da pružam najbolje. Nekad sam pružao dobre partije, nekad loše, ali sam svaki put davao maksimum".

Hornetsi su savladavši Memfis prekinuli seriju od deset poraza i pokazali da su bolji od slike kakvu ostavlja učinak (11-41).

"Šarlot ima sjajan potencijal. Došao sam iz tima koji je takođe mlad i nadam se da Hornetsi mogu da imaju takođe svetlu budućnost, kako kroz individualan učinak, tako i timski. Siguran sam da ćemo pokazati kvalitet u budućnosti. NBA je specifičan, mnogo je individualno talentovanih igrača i ukoliko nisi na tom nivou potrebno je da nađeš način da pomogneš i doprineseš ekipi. Uvek sam verovao da je košarka predivna kada igrate timski. Nismo svi Kari ili Dončić, ali to ne znači da ne treba da igramo. Mnogo je načina da igrate košarku i dokle god verujete i pomažete se međusobno, postoji put do uspeha", rekao je Srbin.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara