Vasilije Micić (Foto: AFP)
Vasilije Micić (Foto: AFP)

Micić promašio svih pet trojki, ali dvocifren i četvrtu utakmicu zaredom

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 03:23

Šarlot poražen od Vašingtona, koji nije slavio na prethodnih 16 uzastupnih utakmica...

Promena sredine i te kako je bila neophodna Vasiliju Miciću, što je sve evidentnije. Februar je iskoristio za adaptaciju na novu sredinu, a da se polako privikava na Šarlot moglo se primetiti i u noći između petka i subote.

Srpski reprezentativac dobija sve veće poverenje trenera Stiva Kliforda, ali mu i vraća istom merom na terenu. U porazu od Vašingtona (112:100) Micić je na terenu tek drugi put od dolaska u klub na parketu proveo više od pola sata, dovoljno da i četvrti uzastopni, a ukupno osmi meč u dresu Hornetsa, okonča dvocifrenim brojem poena.

Izabrane vesti

Dvostruki osvajač Evrolige sa Efesom je za 31 minut ubacio 14 poena, a pride je zabeležio i po tri skoka i asistencije. Nije srpskog reprezentativca slušao šut sa distance, promašio je svih pet trojki, ali je zato pogodio šest od devet pokušaja za dva poena i pride oba slobodna bacanja.

Ipak, još jedna vrlo dobra partija 30-godišnjeg Kraljevčanina ostala je u senci, novog, šestog uzastopnog poraza Šarlota, poprilično neočekivanog, budući da su Vizardsi zakucani za dno Istične konferencije i da su Micića i saigrače dočekali posle 16 vezanih utakmica bez pobede…

Ipak, na krilima Kajla Kuzme, koji je ubacio 28 poena, upisao devet asistencija i osam skokova. Značajan doprinos slavlju tima iz Vašingtona dabl-dabl učinkom dali su i Holms (14 poena, 11 skokova) i Avdija (18 poena, 14 skokova). U poraženom timu istakao se Bridžes sa 32 poena, a efikasniji od Micića bio je još samo Miler sa 21 poenom.

U drugom meču odigranom u istom terminu Filadelfija je protiv Nju Orleansa pretrpela novi neuspeh – 103:95. Jednostavno, bez svog najboljeg košarkaša Džoela Embida Seventisiksersi nisu isti tim. Bez njega i šanse za pobedu i ambicije su im znatno manje, a posle trećeg vezanog poraza sve su veći izgledi da će ekipa Nika Nursa kroz doigravanje tražiti put do plej-ofa, budući da je pala na sedmu poziciju.

U jednom trenutku delovalo je da će košarkaši Filadelfije obrukati pred svojim navijačima u Vels Fargo Centru. Na pauzu su otišli sa ‘minus 32‘ (66:34), sredinom druge četvrtine imali su i zaostatak od 35 poena, ali su se gosti opustili u drugom poluvremenu, što su košarkaši domaćeg tima iskoristili i smanjili razliku sprečivši debakl.

U tome im je ponajviše pomogao Tobajas Heris sa 21 poenom i deset skokova, a poen manje ubacio je Keli Oubre. U pobedničkom timu istakao se Zajon Vilijamson sa 23 poena i 12 asistencija, dok je Nedži Maršal dodao 17.

NBA - REZULTATI

Subota

Filadelfija - Nju Orleans 95:103

/Heris 21 - Vilijamson 23/

Vašington - Šarlot 112:100

/Kuzma 28 - Bridžes 32/

Klivlend - Minesota 113:104 (posle produžetka)

/Garland 34 - Rid 34/

Njujork - Orlando 98:74

/Branson 26 - Bankero 23/

Memfis - Atlanta 92:97

/Džekson 21 - Mari 41/

Oklahoma - Majami 107:100

/Gildžes Aleksander 37 - Hakez 25/





tagovi

NBA ligaVasilije MicićŠarlot HornetsVašington Vizards

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara