Derozan i Vučević (AFP)
Derozan i Vučević (AFP)

Micićev pas bez gledanja, Vučević, Vajt i Derozan srušili Rajakovićev Toronto (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.01.24. | 05:39

Sjajna partija crnogorskog centra u pobedi Čikaga, srpski plej sa šest poena i asistencijom za devet minuta na terenu učestvovao u pobedi Oklahome nad Jutom

Čikago želi mesto u plej-ofu i njegovi senatori i te kako imaju kvalitet da ga tamo i odvedu. Nikola Vučević, Demar Derozan, ali i Kobi Vajt koji proživljava januarsku renesansu, postarali su se da Toronto srpskog stručnjaka Darka Rajakovića padne u neizvesnoj završnici - 116:110.

Četiri minuta pre kraja okršaja u Skoušabenk centru, vodili su Reptorsi 107:103, ali su od tog trenutka Vajt i Derozan simultano preuzimali odgovornost nanevši tako domaćinu peti poraz u poslednjih šest utakmica. Taman što je kanadski tim pobedio Majami, vratili su ga Bulsi na gubitnički kolosek.

Izabrane vesti

Trojka Karuza na 02:43 pre kraja meča ošamutila je Reptorse, nakon toga su Vajt i Derozan postigli šest poena zajedničkim snagama i na 55 sekundi do kraja gosti su imali prednost 114:110. I bilo bi znatno neizvesnije da su Rajakovićevi puleni iskoristili naredni napad koji je izgubljenom loptom upropastio Skoti Barns, inače ubeljivo najboljeg pojedinac poraženog tima. Nakon toga, dao se Vajt u hrabar prodor i 20 sekundi pre završetka postavio konačnih 116:110.

Vučević je statistički bio najdominantnija figura susreta sa 24 poena, 13 skokova, sedam asistencije, dve ukradene lopte i jednom blokadom - dakle, bio je crnogorski centar sveprisutan u Torontu. Identičan broj poena ubacio je Derozan, Vajt je imao jedan manje. Međutim, pleni način na koji sedmi pik sa drafta iz 2019. godine igra u januaru. Prosečno beleži 22 poena i po pet skokova i asistencija, a večeras je na 23 poena, dodao osam uhvaćenih lopti i četiri dodavanja koja su prethodila koševima saigrača.

Čikago je već u prvoj četvrtini stekao 14 poena prednosti domogavši se vođstva 24:38, ali su domaćini uspeli da istope zaostatak u drugom kvartalu, čak i izjednače, ali su na poluvreme morali sa zaostatkom od pet poena (58:63). Dobar deo treće deonice proticao je u znaku Bulsa koji su ponovo uspeli da se odlepe na komotan, dvocifreni suficit, ali je Toronto pojačao u završnici i nagovestio dramu u odlučujućoj četvrtini. Tako je i bilo.

Svoje minute dobio je i Vasilije Micić u duelu Jute i Oklahome. Nije ih bilo mnogo, ali ih je srpski plej solidno iskoristio. Sakupio je šest poena bez promašaja (2/2 iz igre i 2/2 sa penala), a imao je i jednu vrlo efektnu asistenciju bez gledanja. Bio je to njegov doprinos u pobedi Tandera 129:134, koju je obeleži Šej Gildžs Aleksander sa 31 poenom i po šest skokova i asistencija.

Nešto ranije, veliku bitku vojevala su još dva tima iz istočne konferencije, Njujork i Vašington, ali su Niksi na pogon Džejlena Bransona uspeli da se domognu treće pobede u poslednje tri utakmice - 113:109. Plejmejker domaćih je ubacio 41 poen i zabeležio po osam skokova i asistencija.

NBA - REZULTATI

Njujork - Vašington 113:109

/Branson 41 - Pul 24/

Toronto - Čikago 110:116

/Barns 31 - Vučević 24/

Juta - Oklahoma 126:133

/Sekston 31 - Gildžs Aleksander 31/

Minesota - Memfis (u toku)

Sakramento - Indijana (u toku)



tagovi

TorontoToronto ReptorsDarko RajakovićDenis Šreder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara