Milan Gurović: Svi igraju ran end gan, nema potcenjivanja

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 09:14

Čovek koji zna kako je pobediti Amerikance na Svetskom prvenstvu upozorava da ne sme da bude opuštanja

Pobediti Amerikance na Svetskom prvenstvu! Hteli - ne hteli, svi razmišljamo o tome još od trenutka kad smo saznali da će Aleksandar Đorđević na SP u Kini (31. avgust - 15. septembar) na raspolaganju imati najjaču ekipu.

Srbija prvak sveta - kvota 6,00

Izabrane vesti

A novi gost MOZZART Sporta u najavi Mundobasketa je upravo čovek koji zna kakav je to osećaj - Milan Gurović je te 2002. bio na vrhuncu karijere i sa 15 poena je pokopao nade drim tima da će na domaćem terenu postati svetski prvaci. Uz Stojakovića i Divca, Gurović je u tom četvrtfinalu bio najefikasniji igrač Jugoslavije, a postigao je neke od ključnih poena za veliki trijumf.

Štimac: Pristao bih i da umrem, samo da Srbija bude prvak sveta

U međuvremenu se mnogo toga promenilo, a Gurović upozorava da upravo u toj činjenici leži glavna opasnost.
„Čak i evropska košarka je postala ran end gan (trči i pucaj, prim. aut.), nema više one lepote. Preuzeli smo to iz NBA, gde je regularni deo prvenstva potpuno nezanimljiv. U takvoj igri, ne smeš nikoga da potceniš. Kad pogledaš sastav naše grupe (Italija, Filipini, Angola, prim.aut.) jasno je da smo apsolutni favoriti, ali nema više potcenjivanja, kao što je bilo u naše vreme“, kaže Gurović.

Uz isticanje Španije kao jednog od glavnih kandidata za titulu, poziva da se obrati pažnja na Australiju, Gurović ističe svog favorita za MVP-a prvenstva.
„Jokić. Uz njega očekujem mnogo od Bjelice i Bogdana“, jasan je Gurović.

Kompletan intervju sa Gurovićem pogledajte u video-klipu…

FOTO: Printskrin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara