©MNPress
©MNPress

Milan Tomić u duelu sa Majklom Džordanom: Izazivao sam ga da igramo jedan na jedan

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.05.20. | 16:09

„Takav igrač se više neće roditi“, kaže srpski trener

Najveći košarkaš sveta svih vremena Majkl Džordan ponovo je u žiži javnosti poslednja dva meseca zbog dokumentarne serije „Poslednji ples“ u kojoj je on u glavnoj ulozi.

Na samom početku serije, koja je biografski osvrt na Džordanovu karijeru, pominje je Mekdonaldsov turnir u Parizu na kojem je Čikago igrao protiv Olimpijakosa, pa je to bio povod da se Milan Tomić, tadašnji igrač grčkog velikana, priseti duela sa legendarnim Amerikancem.

Izabrane vesti

Doskorašnji trener Crvene zvezde priznaje da se i sada, više od 20 godina nakon te utakmice, seća svakog detalja.

Kada smo čuli da ćemo igrati na turniru protiv šampiona NBA lige, jedva smo čekali početak. Želeli smo da odmerimo snage sa Čikagom u finalu. Bilo je neverovatno iskustvo, moj protivnik na terenu je bio najbolji igrač svih vremena. Nikada neću zaboraviti tu utakmicu“, rekao je Tomić grčkim medijima.

Kako kaže nekadašnji srpski košarkaš, na terenu je bilo – zabavno.

Bilo je zabavnih delova meča. Lopta je bila kod mene, a Džordan me čuvao. Posle toga sam ga, u šali, izazivao da igramo jedan na jedan. Odnosili smo se prema njemu sa velikim poštovanjem. Takav igrač se više neće roditi. Bio je neverovatan atleta. Samo zbog njegove pojave ljudi su se više zaljubljivali u košarku. Put do uspeha je težak, u njegovim prvim sezonama se diskutovalo oko toga može li da uspe u Čikagu. Ne krivim ga što je bio težak za saigrače“.

Tomić nije želeo da govori o svojim planovima za nastavak karijere.

Prvo moramo da završimo ovu sezonu prekinutu zbog korone, a onda ćemo videti šta će se biti“, rekao je Milan Tomić.


tagovi

Milan TomićMajkl Džordan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara