Etore Mesina (Star sport)
Etore Mesina (Star sport)

Milanezi pred Zvezdu: Imaju dužu klupu, kreaciju i dobar skok

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 17:02

Mesina, Meli i Hol žele da lopta brzo cirukuliše u napadu kao u drugom poluvremenu protiv Albe

Olimpija Milano dočekuje sutra Crvenu zvezdu sa šest uzastopnih pobeda u evroligaškim mečevima. Poslednji put je Zvezda savladala Milaneze u novembru 2020. godine.

Ekipa Etorea Mesina je u prvom okršaju ove sezone u Beogradu slavila posle „kiše trojki“ ali sada  će biti lišena usluga junaka te pobede Maoda Loa.

Izabrane vesti

Protiv Zvezde jesenas je odigrao partiju karijere ali sada je povređen i propustiće meč zajedno sa ostalim asovima Armanija poput Nikole Mirotića i Ševona Šildsa. Italijanski mediji pišu da njihovu odsustvo znači i nedostatak 50 poena po utakmici za Olimpiju.

Italijani dočekuju duel sa Zvezdom osokoljeni pobedom protiv Albe ali znaju da ih sada čeka teži rival.

„Crvena zvezda je druga u Evroligi po ofanzivnim skokovima i četvrta u ukradenim loptama. Zato moramo da budemo pažljivi u napadu i da radimo kao tim ispod koša da bismo limitirali njihove šanse iz drugog napada. Sa rosterom limitiranim zbog povreda smo odigrali dosta izjednačenih mečeva u poslednje vreme i sada ćemo morati da iskoristimo sve resurse da nađemo pravu enegriju i da se branimo jako. U napadu će lopta morati brže da cirkuliše kako bismo pronašli najbolje pozicije za šut kao što je to bilo u drugom poluvremenu protiv Albe“, rekao je Armanijev trener Etore Mesina.

U odsustvu pomenutih povređenih igrača, ulogu lidera je u poslednje vreme preuzeo Nikolo Meli.

„U poslednjih nekoliko mečeva smo pokazali jedinstvo i karakter. U odlučujućim momentima su mnogi momci preuzeli odgovornost i bili spremni. Moramo to da ponovimo protiv Crvene zvezde koja ima dubinu u sastavu, kreaciju i sjajne igrače na perimetru. Igramo kod kuće i želimo da odbranimo naš teren. Kao i u svakom evroligaškom meču, biće nam potrebno 40 minuta maksimalne koncentracije i intenziteta“, rekao je Meli.

Američki bek Devon Hol takođe podvlači Zvezdin širi roster.

„Zvezda je talentovan tim koji ima dužu klupu. Biće to jako težak meč ali bitno je da pokažemo mentalitet i jednistvo koje smo pokazali u nekim prethodnim mečevima.Moramo to da ponovimo i zaštitimo domaći teren. Pre svega da obratimo pažnju na odbranu i skokove. U napadu je bitno da se krećemo i delimo odgovornost kao protiv Albe“, rekao je Hol.



tagovi

Etore MesinaOlimpija MilanoDevon HolNikolo Meli

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara