Timote Luvavu-kabaro (MN press)
Timote Luvavu-kabaro (MN press)

Milanska Olimpija naciljala bivšeg igrača Mege

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 09:12

Italijanski klub u odmaklim pregovorima sa Timoteom Luvavu-Kabarooom

Milanska Olimpija sve više liči na pokretnu bolnicu nego na košarkaški tim. Luiđi Datome koji je propustio italijanski derbi u Evroligu sa Virtusom i dalje je van terena zbog simptoma gripa, Ševon Šilds će biti na bolovanju između šest i osam nedelja jer je polovinom oktobra povredio stopalo. Bili Beron se još oporavlja od slične povrede, dok je Stefano Tonut zadobio povredu mišića aduktora desne butine.

Zbog svega toga Milanezi su se okrenuli tržištu igrača, a kako piše Gazeta delo Sport, već su u odmaklim pregovorima sa Timoteom Luvavu-Kabaroom.

Izabrane vesti

Član francuskog nacionalnog tima s kojim je osvojio olimpijsko (2021) i evropsko srebro (2022), poslednji klupski angažman imao je u predsezoni kada je odigrao tri meča za Finiks, s prosekom od 20,6 minuta, 8,0 poena, 4,3 skoka i 1,3 asistencije.

(2,05) Žalgiris (13,5) Olimpija Milano (1,90)

Ipak, Sansi su neposredno pred start sezone odlučili da izađu iz Exhibit 10 ugovora, potpisanog 20 dana ranije.

Pre nego što je stigao u Arizonu, Luvavu-Kabaro je prošle sezone imao prosek od 4,4 poena i 1,6 skokova na 58 utakmica u dresu Atlante koja je s njim potpisala jednogpdišnji ugovor.

Luvavu koji je prve tri godine profesionalne karijere odradio u Antibu, pažnju evropske i NBA javnosti skrenuo je kao igrač Mege u sezoni 2015-2016, kada je nizao prosek od 14,6 poena, 4,8 skokova 2,8 assitencija, 1,7 ukradenih lopti u ABA ligi, dok je u Kupu Radivoja Koraća čiji je pehar završio u rukama beogradskog kluba prosečno beležio 13,6 poena, 3,6 skokova, 2,8 asistencija i 1,6 ukradenih lopti.

U leto 2016. Filadelfija ga je izabrala kao 24. pika na draftu, a zatim s njim potpisala četvorogodišnji ugovor (2+1+1). Posle dve godine trejdovan je u Oklahomu u kojoj se zadržao pola sezone, da bi posle bio prosleđen Čikagu.

Bulsi nisu želeli da pokupe četvrtu godinu ugovora pa je Luvavu u septembru 2019. pokušao da se nametne stručnom štabu Klivlenda. Nije uspeo to, ali jeste se izborio prvo za dvosmerni, pa za dva desetodnevna ugovora sa Netsima koji su mu na kraju dali dugoričniji ugovor.

U Netsima je izdržao do prošlog leta, a onda je usledila selidba u Atlantu...


tagovi

Timoti LuvavuKK MegaOlimpija MilanoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara