Detalj sa četvrte utakmice (©MN Press)
Detalj sa četvrte utakmice (©MN Press)

Mile Ilić: Igrači jedva čekaju da se sezona završi, ali na umor ne sme niko da se vadi

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.06.23. | 08:41

"Koliko god da je neko umoran, ovo je poslednja utakmica u sezoni i mora da se izvuče maksimum. Na umor ne sme da se vadi niko", kaže nekadašnji centar

Partizan Mozzart Bet ili Crvena zvezda? Majstorica odlučuje šampiona Jadranske lige, odnosno da li će crno-beli posle deset godina ponovo na tron ili su crveno-beli i dalje neprikosnoveni vladari regiona.

Parni valjak lošije od onoga u utorak uveče ne može, branilac titule sada zna šta je potrebno da bi se došlo do titule u protivničkom dvorištu... Nekadašnji NBA centar, danas domaćin podkasta Jao Mile Mile Ilić kaže da ono što smo videli u četvrtom meču ne sme da postane standard za večiti derbi...

Izabrane vesti

"Ako statistika tako kaže (da je Partizan odigrao najslabiju utakmicu sezone), onda je sigurno tačno. Saglasićemo se da je bila veoma loša utakmica za gledanje. U moderno doba igrati utakmicu na 60 poena izgleda ružno", otvoreno će Ilić za Mozzart Sport.

Kako ti generalno izgleda cela ova serija, ako gledamo samo košarkaške elemente?

"Nema sumnje da jedna i druga ekipa poseduju najveći kvalitet u poslednjih nekoliko decenija na ovim prostorima. I jedna i druga ekipa su iskoristile prednost domaćeg terena, što se i očekivalo. Sada nas čeka majstorica, Partizan je domaćin i biće puna dvorana. Sa neke strane je to možda Partizanu i opterećenje, jer je ove sezone već imao 2-0 protiv Reala, pa znamo kako se to završilo. Da li će se desiti opet - videćemo. Partizan je u velikoj prednosti što se tiče publike i domaćeg terena, ali možda postoji neki teret pobede pod moranjem".

Koliko je Crvenoj zvezdi skočilo samopouzdanje posle ove poslednje utakmice, u kojoj je Partizan sveden na 56 poena i da li može da pravi razliku to što su crveno-beli imali dužu pauzu?

"Koliko god da je neko umoran, ovo je poslednja utakmica u sezoni i mora da se izvuče maksimum. Na umor ne sme da se vadi niko. Podjednako je svima košarke preko glave u ovoj sezoni, verujem da svi jedva čekaju da se peta utakmica završi, samim tim i sezona, da mogu da odmore malo. Ne bi smeo niko da se vadi ni na umor, ni na raspored. Igraš, ne možeš da kažeš da si umoran, od ovoga ti zavisi sezona, titula. Moraš da daš svoj maksimum".

Crvena zvezda je u poslednje dve utakmice uspela da dobije Luku Vildozu koji je definitivno nedostajao ekipi, plus Luku Mitrovića, Filipa Petruševa i Ognjena Dobrića, dok je Nemanja Nedović prva tri duela odigrao na vrhunskom nivou...

"Zvezda je sklopljena tako da ima 12 igrača od kojih je svako spreman da u svakom trenutku uskoči i da svoj doprinos. Sada, ko će doći do izražaja to zavisi od dana, kako otvoriš utakmicu i kako te protivnik čuva. U prve tri Nedović je pokazao kvalitet, u poslednjoj je stao. Ne verujem da je do umora, verovatno je Partizan bolje spremio odbranu za njega ili on nije dobro otvorio utakmicu. Šta god da se desilo, nije se osetilo na rezultatu i iskočili su neki drugi igrači. Teško je pretpostaviti ko će da izdominira kada imaš 12 gotovo jednakih igrača. Zato su ovo vrhunske ekipe i imaju dobre rezultate ove sezone, jer ne zavise od jednog igrača".

Partizan Mozzart Bet su u prva dva meča nosili Alen Smailagić, Kevin Panter i Zek Ledej, u protekla dva je iskočio i Dante Egzum, Jam Madar je dao odličnu energiju...

"Smajliju je ovo druga sezona u Evropi, on je svoje samopouzdanje dobio kroz Evroligu i seriju sa Realom kada je imao prostora protiv Tavaresa uz šut za tri poena i neke prodore... Kroz te utakmice se skuplja samopouzdanje koje posle treba samo da održavaš. Nije lako u petoj utakmici finala, nije ni za Ledeja, Pantera, Madara... Peta je utakmica, kraj sezone, zaista verujem da je svima košarke preko glave i da svi jedva čekaju da se završi finale, pogotovo u ovim uslovima u kojima se igra kod nas".

Ko je bliži tituli?

"Ko bude imao više koncentracije, taj će da pobedi".

Željko Obradović i Duško Ivanović su dvojica iskusnih, trofejnih stručnjaka i dobro su upoznali jedan drugog kroz ovih devet utakmica, kao i protivničke ekipe. Misliš li da ima prostora za dodatnu taktičku adaptaciju za poslednji duel sezone?

"Ubeđen sam da jedan i drugi dosta dobro poznaju taktiku onog drugog. Ne verujem da nešto taktički nešto može da se promeni, možda neki mali segmenti, ali mislim da to ne može nešto mnogo da utiče na konačni rezultat. Ko bude ostao miran i čiste glave do samog kraja, bliži je tituli".

FINALE JADRANSKE LIGE

1. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 88:80

/Ledej 24 - Dobrić 17/

2. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 87:78

/Smailagić 15 - Nedović 21/

3. meč: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 91:78

/Nedović 19 - Egzum 16/

4. meč: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 68:56

/Kampaco 21 - Egzum 12/

5. meč:

Četvrtak, 20.00: (1,65) Partizan Mozzart Bet (15,0) Crvena zvezda (2,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetABA ligaFinale Jadranske ligeMile Ilić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara