Ekipa Partizana (© Star Sport)
Ekipa Partizana (© Star Sport)

Najgori Partizan ove sezone

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.06.23. | 17:11

Sa 24 poena postignuta u prvom poluvremenu, crno-beli su sebi trasirali put u poraz u ubedljivo najslabijem izdanju ove sezone na svim frontovima i sada će se o ABA titulu odlučivati u majstorici koja se igra u četvrtak u Areni

Kada je letos oformljen tim Partizan Mozzart Beta, jedna stvar je bila evidentna svima - napad neće biti problem. Većina igrača je ima poene u rukama, što uostalom pokazuju i brojke na preko 70 odigranih mečeva ove sezone na tri fronta, međutim ofanzivna kataklizma koja je zabeležena u utorak uveče u Pioniru do sada nije viđena niti joj se iko nadao u klubu iz Humske. Izabranici Željka Obradovića kao da nisu ni postojali u napadu u većem delu meča, promašeni šutevi, izgubljene lopte, loša komunikacija... Sve nabrojano je prourzokovalo da Partizan odigra ubedljivo najlošiji meč ove sezone.

Nije ovo samo konstatacija posle poraza u finalu ABA lige, brojke jasno pokazuju da crno-beli tim nikada nije izgledao napadački slabije i to u jednom od najbitnijih mečeva sezone. Mogao je crno-beli tim sinoć da slavi titulu na koju čeka punih 10 godina. Umesto toga izdanje za ozbiljnu kritiku. Ne toliko zbog poraza koji su sastavni deo sporta, uostalom, Partizan ima još jednu šansu za titulu i to pred svojim navijačima, ali način na koji je odigran meč je zaista ispod očekivanja.

Izabrane vesti

Svega 24 postignuta poena za prvih 20 minuta utakmice je nedopustivo za tim kakav je Partizan. Ubedljivo najslabije poluvreme ove sezone u ABA ligi, ni blizu nije bilo ovako loše kao sinoć za klub iz Humske. Statistika kaže da je najlošije poluvreme Partizana pre sinoćnjeg okršaja bilo baš protiv Zvezde u 21. kolu ligaškog dela kada je tim Željka Obradovića postigao 34 poena u prvom poluvremenu. U jednom momentu su bili u minusu od 20 poena, ali su na kraju preokrenuli sve u velikom napadačkom naletu i slavili 92:81.

Takvog naleta u utorak uveče nije bilo. Redom su crno-beli ubacivali po četvrtinama 13 poena, 11, 15 i 17 za ukupno 56 postignutih poena, najmanje ove sezone u svim takmičenjima. Prvi put ove sezone se dogodilo da Partizan ni u jednoj deonici meča ne ubaci barem 20 poena.

Lošije napadačko izdanje Partizana viđeno je samo protiv Olimpijakosa kada je poluvreme u pitanju. Još na startu sezonu, crno-beli su ubacili svega 20 poena u drugom poluvremenu protiv Olimpijakosa, a samo četiri u trećoj četvrtini, ali i na tom meču je klub iz Humske prebacio 56 poena. Ubacio ih je 58 u ubedljivom porazu.

SAMO AVRAMOVIĆ POZITIVAN

Nema igrača koji je je zaslužio pohvale kada je napad u pitanju, donekle može pozitivno da se priča o Aleksi Avramoviću koji je zaigrao sinoć prvi put još od povrede u Madridu i ubacio je 10 poena. On je bio jedan od trojice dvocifrenih, Kevin Panter je takođe imao 10 poena, a Dante Egzum 12. Svi oni su imali izuzetno loš šut iz igre.

Uostalom crno-beli su bili timski na vrlo skromnih šest od 23 za ti poena (26,1%).

Na sve to su se naređale i izgubljene lopte. Bilo ih je 19. Velika brojka, ali ništa što do sada nije viđeno, ipak oni koji su sinoć pomno pratili utakmicu znaju zbog čega ističemo ovu brojku. Način na koji su igrači Partizana gubili loptu sinoć nije do sada viđeno. Lopte koje su bačene u aut a da igrač kome je pas namenjen nije ni blizu. Kumovala je loša komunikacija i egzekucija akcija. Gledali smo tako da Jam Madar i Dante Egzum bacaju loptu iza leđa Danila Anđušića koji je krenuo u karakterističnu kretnju, Kevin Panter je takođe bio u potpunosti uštopovan, uglavnom je bio udvajan kada god bi primio loptu pa je i on imao četiri izgubljene lopte, kao Egzum i Zek Ledej.

Sve u svemu, kada se podvuče crta, izuzetno loša utakmica, najgora u sezoni.

I onda dolazimo do potpuno neverovatne situacije.U najgorem izdanju, kada skoro pa ništa nije funkcionisalo, na semaforu je stajalo 52:39. Stefan Marković je upravo pogodio trojku za eksploziju oduševljenja u prepunom Pioniru, a onda... potuno neočekivano, crno-beli tim dolazi nadomak preokreta.

Partizan se odjednom transformisao iz blagog povetarca u uragan. Za šest minuta prave seriju, prvi put na utakmici, najviše zahvaljujući ludačkoj energiji Alekse Avramovića koji je kao šamarem trgao ostatak tima. Na tri minuta pre kraja crno-beli su prišli na samo 59:54, Egzum je ubacio trojku.

Pionir je odjednom krenuo da se utišava, a onda Kampaco promašuje polaganje, pa i trojku. Pionir je odjednom u potpunosti zaćutao, ali Partizan je ostao kratak.

Panter, Egzum i dva puta Madar. Svu su pokušali da budu heroji. Svi su šutrnuli trojke u žeji da pokušaju da u potpunosti slome moral i protivničkih navijača i igrača. Na sve to stiže promašeno slobodno baacnje, loše dodavaje Pantera, nesportski faulovi i Zvezda se ponovo odvojila, Pionir je ponovo eksplodirao i finalna serija je izjednačena na 2:2.

Konačna odluka pada u četvrtak od 20 časova u prepunoj Areni.

FINALE JADRANSKE LIGE

1. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 88:80

/Ledej 24 - Dobrić 17/

2. meč: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 87:78

/Smailagić 15 - Nedović 21/

3. meč: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 91:78

/Nedović 19 - Egzum 16/

4. meč: Crvena zvezda - Partizan Mozzart Bet 68:56

/Kampaco 21 - Egzum 12/

5. meč:

Četvrtak, 20.00: Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda


tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara