Kevin Panter (©Starsport)
Kevin Panter (©Starsport)

Pionir guši Kevina Pantera

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.06.23. | 10:20

U devet sudara sa Crvenom zvezdom Amerikanac je samo jednom prebacio evroligaški prosek. U dvorani „Aleksandar Nikolić“ je situacija dramatično gora

Stručni štab madridskog Reala razmišljao je o njemu kao da je u najmanju ruku Džejms Harden. Imao je i zašto. Kevin Panter im je u dve utakmice u regularnom toku sezone ubacio po 16 poena, onda u prvom meču plej-ofa 26, u drugom 14, u majstorici 28. Šampionu Evrope! Malo ko to može da izvede.

Međutim, kada je preko puta Crvena zvezda – Kevin Panter nije baš toliko učinkovit. Sigurno je delom i zbog toga što ga beogradske komšije bolje poznaju, pa odbranu usmere tako da ukrote najopasnije oružje Partizan Mozzart Beta. Ali čini se da nije samo do toga. Amerikanac jeste i te kako upoznat sa mističnim moćima dvorane “Aleksandar Nikolić“ – i sam je umeo da uživao u njenim plodovima – ali čim se u Pionir dođe kao gost: sva ta decenijama akumulirana energija dobije sasvim drugačiji smer.

Izabrane vesti

Dovoljno je samo pogledati Panterovu statistiku u okršajima sa crveno-belima i uporediti je sa onom u Evroligi. Najboljim klubovima Starog kontinenta Panter je u proseku ubacivao 15,5 poena uz 41,7 odsto šuta za tri. Taj je učinak samo poboljšao u plej-of mečevima sa Realom.

Međutim, u devet sudara sa crveno-belima Kevin Panter je samo jednom išao preko evroligaškog proseka. U prvoj utakmici finala ABA lige kada im je ubacio 19 poena uz šut iz igre 3/5 i indeks korisnosti 26. U Štark Areni.

Nije to naravno samo krivica Pantera, dobrim delom je i zasluga Crvene zvezde, ekipe poznate po tome što ume da trvdoglavom odbranom izludi rivale. Ali pad je ipak osetan, posebno ako se ograničimo na Panterova izdanja u Pioniru. Jer tu situacija postaje zaista dramatična.

U Evroliginom meču u Pioniru – šest Kevinovih poena. U prvom u ABA ligi duplo više, ali uz šut iz igre 2/7, bez skokova i asistencija i indeks uspešnosti od skromnih 5. U trećoj utakmici finalne serije ABA lige još 12 poena, uz 2/7 za tri i indeks 11 što je još i najbolja Panterova utakmica u dvorani “Aleksandar Nikolić“ ove sezone mada tu statistika može da vara, jer ju je crno-beli as punio i kada je utakmica već bila izgubljena. Na kraju i sinoćnjih 10 poena u četvrtoj utakmici finalne serije, opet uz loš šut iz igre (1/5) i četiri izgubljene lopte za skroman indeks – tri.

Na četiri meča u Pioniru dakle Panterov košgeterski prosek pada na okruglo 10 poena, što je za oko 30 odsto ispod njegovog evroligaškog proseka. I nešto iznad proseka u ABA ligi, ali valja imati na umu da je u njoj imao manju minutažu, jer često nije bilo potrebe da se umara. U Evroligi 27.30 minuta po meču, u ABA ligi 21.1.

Ali to nije opravdanje, jer protiv Zvezde u regionalnom takmičenju – 28.07 i 28.50 minuta za Kevina Pantera. Dakle, minutaža nije razlog za taj pad protiv crveno-belih, već samo povod za lošiji prosek na Jadranu i 9,3 poena po meču uz 40 odsto šuta za tri.

Pa ipak, sasvim je jasno da je Pionir guši Pantera.

KEVIN PANTER PROTIV CRVENE ZVEZDE

EVROLIGA

Partizan Mozzart Bet – Crvena zvezda 73:76

/Kevin Panter 15, 1/5 za tri, indeks 12/

Crvena zvezda – Partizan 78:89

/Kevin Panter 6 poena, 1/4 iz igre, indeks 5/

ABA LIGA, REGULARNI DEO SEZONE

Crvena zvezda – Partizan 90:74

/Kevin Panter 12 poena, 2/7 iz igre, 0 skokova, 0 asistencija, indeks 5/

Partizan – Crvena zvezda 92:81

/Kevin Panter 9 poena, indeks 6/

ABA LIGA, FINALE

Partizan – Crvena zvezda 88:80

/Kevin Panter 19 poena, 3/5, indeks 26/

Partizan – Crvena zvezda 87:78

/13 poena, 2/4 za tri, indeks 14/

Crvena zvezda – Partizan 91:78

/Kevin Panter 12 poena, 2/7 za tri, indeks 11/

Crvena zvezda – Partizan 68:56

/Kevin Panter 10 poena, 1/5 za tri, četiri izgubljene, indeks 3/

KUP RADIVOJA KORAĆA

Partizan Mozzart Bet – Crvena zvezda 75:83

/Kevin Panter 12 poena, 1/4 za tri, indeks 8/


tagovi

KK PartizanKevin PanterPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara