Pjer Oriola (Screenshot - basquetgirona.com)
Pjer Oriola (Screenshot - basquetgirona.com)

Miletić dobio ozbiljnu konkurenciju u Đironi, potpisao bivši kapiten Barselone Oriola

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 13:50

Posle rastanka sa Blaugranom iskusni centar prešao u komšiluk

Kao što se i očekivalo, Pjer Oriola karijeru nastavlja u Đironi. Iskusni centar je potpisao ugovor do kraja sezone sa ekipom čiji je predsednik i startni centar Mark Gasol.

Dugo se najavljivao njegov prelazak, ali Đirona se nije oglašavala. Oriola je krajem septembra i zvanično potvrdio da napušta Barselonu, a sada su i potvrđene glasine da se seli u komšiluk.

Izabrane vesti

Iskusni centar je bio iznenađen odlukom Barse da mu se zahvali na saradnji dve godine pre isteka ugovora.

"Odlazim tehničkom odlukom dve godine pre isteka mog ugovora (koji je klub jednostrano raskinuo 30. juna 2022.), ali znajući da sam uvek davao sve od sebe kada sam imao priliku. Razočaran sam jer i dalje mislim da sam mogao više da doprinesem. Bio sam kapiten, a oni se nisu ni oglasili", rekao je nedavno Oriola.

Okrenuo je novi list, pa će se sa Gasolom, ali i bivšim igračem Partizana Dušanom Miletićem boriti za minute u redovima novajlije u ACB ligi.

"Uzbuđen sam i jedva čekam da zaigram. Izuzetno sam srećan što sam stigao u Đironu i što ću igrati uz Marka, sarađivati sa trenerom Aitom. Cilj je da imamo dobro sezonu, napravimo prve korake za ovaj projekat. Daću sve od sebe i svoje iskustvo staviti u službu tima", istakao je Španac po prelasku u redove Đirone.

Sezona nije najbolje počela za ekipu Aita Renezes Garsije. Pretrpeljeni su porazi od Reala (88:94), Tenerifa (67:76) i Obradoira (63:98). Nema sumnje da će Oriola biti veliko pojačanje za Đironu, ali i da će Miletić pored jake konkurencije dobiti i još jednog iskusnog mentora.


tagovi

KK ĐironaKK BarselonaACB ligaPjer Oriola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara